Pusic: "Het is uiterst eervol dat mijn naam wordt genoemd"

Pusic: "Het is uiterst eervol dat mijn naam wordt genoemd"

Dennis te Kloese is nog altijd bezig met de zoektocht naar een nieuwe trainer. Hierbij maakt het voor de technisch directeur niet uit wat de situatie is van de kandidaten, want het moet gewoon 'de best mogelijke optie' worden. Voor veel fans is dat Marino Pusic, die precies weet hoe het spel van Arne Slot werkt en hoe het is om te werken bij Feyenoord.

"Het is uiterst eervol dat mijn naam wordt genoemd. Dat laat wel zien dat er waardering is voor wat ik heb neergezet bij Feyenoord", begint Pusic in gesprek met De Telegraaf. De voormalig assistent trainer van Slot is onlangs kampioen geworden van Oekraïne en heeft in zijn twee seizoenen als hoofdtrainer nu in totaal drie prijzen gewonnen. "Dit had ik niet kunnen voorzien toen ik in oktober aan deze klus begon. Op dat moment was Dinamo Kiev de koploper, maar mijn eerste wedstrijd in de competitie was de topper tegen Kiev en die hebben we gewonnen waardoor we de koppositie hebben overgenomen."

Het kampioensfeest in Oekraïne ziet er compleet anders uit in vergelijking met het volksfeest in Rotterdam. Net als bij wedstrijden, waar maximaal 2000 bezoekers mogen zijn, liggen er veel beperkingen op het aantal mensen. Nu wordt zijn naam genoemd als opvolger van Slot en dat zet Pusic aan het denken. "Laat ik allereerst zeggen dat het een fantastische stap is die Arne gaat maken. En die heeft hij ook dik verdiend, want hij heeft het geweldig gedaan bij Feyenoord. Natuurlijk streelt het dat mijn naam genoemd wordt bij zo’n grote club."

Pusic zelf ziet het vooral als eervol, maar wil voorlopig nog niet vertellen wat zijn gevoel is bij een mogelijke terugkeer. "Dat laat wel zien dat ik als assistent-trainer iets heb neergezet bij Feyenoord. Meer kan ik er op dit moment niet over zeggen. Mijn contract bij Shakhtar loopt nog twee jaar door en ondanks de zware omstandigheden heb ik het hier naar mijn zin. We zullen zien wat de toekomst gaat brengen.”

Lees meer over
Marino Pusic
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties