'Priske staat open voor Feyenoord, wil twee assistenten meenemen'

'Priske staat open voor Feyenoord, wil twee assistenten meenemen'

Brian Priske is de voornaamste gegadigde voor de trainersvacature bij Feyenoord. Dat stelt het Algemeen Dagblad, nadat eerder op de dag al bekend werd dat de Deen een van de drie overgebleven kandidaten is. "Priske en zijn assistenten zouden al in de startblokken staan om Sparta Praag te verruilen voor Feyenoord", schreef de krant maandagmiddag.

Dennis te Kloese is verantwoordelijk voor de trainerszoektocht, maar was deze week in Mexico waar hij te gast was op de bruiloft van Santiago Gimenez. Woensdag keert hij terug in Rotterdam. Dan zal commissaris Toon van Bodegom hem bijpraten over de situatie rond Priske, die volgens de krant zeker openstaat voor een overstap naar Feyenoord.

De komende dagen zullen gesprekken plaatsvinden met Christain Andersen, de zaakwaarnemer van Priske. Feyenoord moet daarbij rekening houden met de wens van de trainer om zijn twee Deense assistenten, Lars Fris en Christian Clarup, mee te nemen naar Rotterdam. Ook zal Feyenoord zijn tot 2026 doorlopende contract bij Sparta Praag moeten afkopen. De verwachting is dat dit tegen een 'acceptabele vergoeding' mogelijk is.

Sahin en Potter
De krant weet ook waarom Nuri Sahin en Graham Potter, die eerder aan Feyenoord werden gelinkt, zijn afgevallen. Zo zou Te Kloese Sahin een zeer interessante optie vinden, maar wel iemand die een ervaren assistent nodig heeft. Die vacature blijkt lastig in te vullen.

Bovendien helpt het niet dat Borussia Dortmund komende zaterdag de Champions League-finale op het programma heeft staan. De ploeg heeft daarom even geen tijd voor gesprekken over een eventueel vertrek van de assistent-trainer, die bovendien ook in Dortmund zelf veel toekomstperspectief heeft.

Wat Potter betreft, lijkt vooral de financiële drempel erg hoog te zijn. "De verhalen dat de Engelsman financieel wel of niet haalbaar is, wisselen elkaar in recordtempo af." Eerder haakte ook Ajax al af voor de oud-trainer van onder meer Chelsea en Brighton, omdat zijn salariseisen te hoog waren.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties