'Politicus Theo van Eijk in beeld als algemeen directeur'

'Politicus Theo van Eijk in beeld als algemeen directeur'

Theo van Eijk is in een van de genoemde kandidaat voor de vrijkomende functie van algemeen directeur. Dat schreef Feyenoord Transfermarkt maandagochtend op Twitter. Van Eijk is slechts een van de namen die in het Maasgebouw de revue passeren; er loopt op dit moment nog niets concreets.

De 67-jarige Rotterdammer Van Eijk vervulde als politicus van het CDA door de jaren heen verschillende functies. Hij was in meerdere gemeentes burgemeester, waarmee hij mogelijk de oud-burgemeester is waar AD-verslaggever Mikos Gouka eerder op de dag over berichtte. Hij sprak in de voetbalpodcast van zijn werkgever over een mogelijke kandidaat die in verschillende steden burgemeester was geweest en groot Feyenoorder is. De naam die bij dat profiel hoorde, noemde hij niet, uit angst dat het de procedure zou beïnvloeden.

Van Eijk is niet de enige kandidaat die al bij naam genoemd is. De Telegraaf deed zondagavond melding van gesprekken met de Nederlander Dennis te Kloese, die momenteel directeur is van het Amerikaanse LA Galaxy. Robert Maaskant gaf zelf al openlijk aan geïnteresseerd te zijn in de functie, terwijl zoals in het verleden vaker het geval was ook AZ-directeur Robert Eenhoorn al in de media genoemd werd.

Feyenoord moet op zoek naar een nieuwe algemeen directeur omdat Mark Koevermans afgelopen week aankondigde te vertrekken. Als hoofdreden voor zijn vertrek werden de bedreigingen aan zijn adres genoemd, maar het Algemeen Dagblad berichtte maandag dat dit zeker niet de enige reden was. "De relatie tussen de directeur en de raad van commissarissen was allesbehalve voortreffelijk, Koevermans voelde zich allerminst gesteund bij beleidsmatige zaken", schreef de krant.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties