Gouka: "Altijd mensen die functie van algemeen directeur zien zitten"

Gouka: "Altijd mensen die functie van algemeen directeur zien zitten"

Feyenoord is na het vertrek van Mark Koevermans op zoek naar een nieuwe algemeen directeur. Hoewel beweerd werd dat er na de intimidaties aan het adres van Koevermans niemand meer zou willen instappen, komen er langzaam verschillende namen naar boven. Clubwatcher Mikos Gouka besprak er een paar in de AD Voetbalpodcast.

Te beginnen met Robert Maaskant, die zondag in Goedemorgen Eredivisie aangaf open te staan voor de functie en stelde dat Feyenoord een 'makkelijk te besturen club' is. "Dat is het natuurlijk niet", begon Gouka. "De Vrienden van Feyenoord, de STICO, noem alles maar op. Op papier is het nog wel te volgen, maar in de praktijk is het vreselijk verweven. Er zijn mensen die er al jaren zitten en die elkaar uit de wind houden of juist in de wind zetten. Zo overzichtelijk is het niet."

"Het is ook niet eenvoudig", vervolgde hij. "Zolang het stadiondossier boven de markt hangt, is het vrijwel onmogelijk om als algemeen directeur onbetwist te zijn. Je moet een besluit te nemen. Het ideale moment om in te stappen zou zijn als het stadiondossier is afgerond. Als je ja of nee hebt gezegd. Maar ik snap wel dat Feyenoord daar niet op kan wachten." Over Maaskant als directeur heeft Gouka zijn twijfels. "Ik zou niet weten waarom dat de ideale man zou zijn. Omdat hij nu zegt dat hij ervoor open staat?"

Eenhoorn
Een naam die in het verleden al vaker in verband is gebracht met de functie is die van Robert Eenhoorn, de huidige algemeen directeur van AZ. "Dat is lastig", weet Gouka. "Hij was de gedroomde directeur, maar hij heeft het toen zelf laten lopen. Ik kan me voorstellen dat Feyenoord zegt: 'graag of niet'. Eenhoorn zal zelf ook denken: is dit wel het ideale moment? Dat was in het verleden steeds niet zo, dus waarom nu wel? Hij had die aanvaring met Frank Arnesen en daar komt ook nog bij dat hij Arne Slot er genadeloos uitgebonjourd heeft. Er moet wel het een en ander gelijmd worden, wil hij echt in beeld komen."

Te Kloese
De Telegraaf bracht zondagavond naar buiten dat Feyenoord al in gesprek zou zijn met Dennis te Kloese. Gouka weet niet of er al daadwerkelijk gesprekken worden gevoerd, maar kende Te Kloese van een eerder interview. "Het is jongen met een grote staat van dienst, maar hij is in Nederland nog nooit aan de bak gekomen. Hij heeft toen gezegd: ik zit hier goed, maar het zou hem wel strelen als er een keer een Nederlandse topclub bij hem aanklopte. Maar ik weet niet in hoeverre hij van die afstand op de hoogte is van wat er aan de hand is bij Feyenoord."

Oud-burgemeester
Over hoe de zoektocht er precies voorstaat, hoort Gouka van binnen Feyenoord verschillende berichten. "Er zijn mensen die zeggen: 'zo ver zijn we nog niet', maar er zijn ook mensen die zeggen al iemand op het oog te hebben." Hoe dan ook lijkt het er wel op dat ondanks er de gebeurtenissen nog altijd geïnteresseerden zijn. "Ik werd toevallig vrijdag gebeld door iemand die ik niet kende, die het had over 'een uitstekende kandidaat voor Feyenoord'."

"Hij kwam met iemand die in diverse steden burgemeester geweest is, groot Feyenoord-fan is en ook met zijn zoon in het uitvak zit. Hij zei: 'dat zou de ideale man zijn, veel bestuurlijke ervaring en loopt er niet voor weg'. Ik zal zijn naam niet onthullen, straks zit ik een hele procedure uit elkaar te rukken, maar het geeft wel aan dat er toch altijd mensen zijn die het zien zitten", concludeerde Gouka.

Lees meer over
Dennis te Kloese
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties