Maaskant ontkent sollicitatie, maar staat wel open voor Feyenoord

Maaskant ontkent sollicitatie, maar staat wel open voor Feyenoord

Robert Maaskant heeft niet gesolliciteerd voor de functie van algemeen directeur van Feyenoord. Dat vertelde clubwatcher Martijn Krabbendam eerder deze week, maar werd zondagochtend in Goedemorgen Eredivisie door Maaskant zelf ontkend. Wel zou hij echter open staan voor de functie.

"Ik kreeg de hypothetische vraag: zijn er nog mensen die bij Feyenoord in willen stappen?", legde Maaskant uit. "Ik denk van wel. Het is een fantastische club met enorme potentie en enorme toekomstplannen. Ikzelf zou daar niet van weglopen. Maar dat geldt bijvoorbeeld ook voor Robert Eenhoorn. Er zijn heel veel mensen die bij Feyenoord directeur willen worden."

"Ik sta open voor een beleidsfunctie in de sport", zei Maaskant. "Maar als ik zoiets zeg, is het in de pers direct: 'je bent aan het solliciteren'. Dat is niet het geval. Ik wil ook heel graag trainer van Barcelona worden, maar als ik dat zeg staat morgen ook niet in de krant: 'Maaskant solliciteert bij Barcelona'."

'Makkelijk te besturen'
Toen de functie inhoudelijk besproken werd, deed Maaskant de opmerkelijke uitspraak dat Feyenoord 'redelijk makkelijk te besturen is'. "Het is een relatief kleine organisatie, die met het personeel en de dingen die spelen overzichtelijk is. Dat het ingewikkelde, complexe dossiers zijn, is wat anders. Je moet de beslissingen breed gedragen krijgen, daar zit het problemen. Maar dat geldt bij iedere club, ook bij NAC of Telstar."

"Er moeten mensen komen die beslissingen nemen die goed zijn voor Feyenoord", stelde hij vervolgens. "Ik denk dat Koevermans daar grote en goede stappen in gezet heeft. Kijk naar het technisch beleid. Daar was een enorme strijd tussen 'het oude Feyenoord' en de nieuwe, jonge mesnen die binnenkwamen. Veel jonge, talentvolle mensen gingen weg, omdat alles werd tegengehouden. Daar hebben ze nu stappen in gezet: Arne Slot is gehaald en er is een andere technische staf neergezet."

Het grote pijnpunt is natuurlijk de bedreigingen die deze week groot in het nieuws kwamen. "Dat moet je met politie en justitie oplossen. Ik zeg niet dat het makkelijk is, maar het is wel de enige manier om het te doen. Als er geen mensen zijn die dit tegengaan, dan blijft het gebeuren. Ik denk dat er een klimaat gecreëerd is waar iedereen het ermee eens is dat dit moet stoppen. De open brief namens de supportersvereniging vond ik een goed gebaar, op één ding na. Er werd niet gezegd: 'Sorry jongens, we zijn te ver gegaan.' Op dat punt moet je nu gaan komen."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties