Paixão: "Wat hij voor mij gedaan heeft, is bijna niet te beschrijven"

Paixão: "Wat hij voor mij gedaan heeft, is bijna niet te beschrijven"

Igor Paixão heeft inmiddels alweer 44 wedstrijden gespeeld in het shirt van Feyenoord. De Braziliaan won vorig seizoen met de Rotterdammers de landstitel en is nu een vaste basisspeler in de competitie en Champions League. In de nieuwste editie van het Feyenoord Magazine vertelt de aanvaller hoe hij het heeft in Rotterdam.

"Mijn gevoel op dat moment is bijna niet uit te leggen", blikt Paixão terug op het kampioenschap. De aanvaller vertelt dat hij het heel bijzonder vindt om in zijn eerste seizoen in Europa meteen kampioen te worden, maar dat hij het in het begin zeker niet makkelijk had, ver van zijn familie en vrienden. "Maar daarna heb ik steeds beter mijn draai kunnen vinden en het team kunnen helpen. Ik heb ook belangrijke goals gemaakt, zoals tegen Ajax en in de kampioenswedstrijd tegen Go Ahead Eagles. De landstitel was een moment van ongelooflijk geluk en veel dankbaarheid, niet alleen voor mij, ook voor mijn familie. Het was een voorlopig hoogtepunt in mijn carrière. Ik zeg voorlopig hè. Dit seizoen zijn we opnieuw sterk en willen we ook weer prijzen winnen."

De overgang naar Feyenoord
Nadat Paixão meerdere seizoenen in Brazilië actief was geweest, maakte hij in de zomer van 2022 de overstap naar Nederland. Voor de Braziliaan was het niet makkelijk, omdat de taal, het eten en zelfs de dagindeling anders was. "En ik kon me nergens verstaanbaar maken. Dat is niet eenvoudig hoor. Ik ben op Engelse les gegaan, maar in het begin sprak ik dat nog amper. Gelukkig was mijn vader meegekomen naar Rotterdam, hij heeft me erg geholpen om te focussen op waar ik hiervoor ben: het voetbal."

De familie van Paixão was heel belangrijk tijdens zijn beginfase in Rotterdam, maar de steun die zij geven voelt hij nog altijd. Voor de aanvaller is het namelijk wel lastig om zo ver van zijn familie te leven. De 23-jarige Feyenoorder vertelt dat hij niet alleen geholpen werd door zijn familie. "Ook ben ik goed opgevangen door de mensen van de club, mijn collega’s en de staf. Ik denk dat ik een maand of drie nodig gehad heb om te wennen. En nu voel ik me inmiddels helemaal thuis. Rotterdam is ook een schitterende stad om te wonen."

Vertrek van Danilo
Het was voor iedereen wel duidelijk dat Danilo en Paixão, als de enige twee Brazilianen in de selectie van vorig seizoen, onafscheidelijk waren van elkaar. "Hij was cruciaal voor mijn aanpassing hier het eerste seizoen. Hij voelde echt als een broer voor me. Wat hij voor mij en mijn familie gedaan heeft, is bijna niet te beschrijven. Ik ben hem enorm dankbaar. Dat hij naar de Schotse competitie is vertrokken, is heel jammer. Ik mis hem, natuurlijk. Maar het leven gaat zoals het gaat, zo is voetbal ook. Ieder gaat zijn eigen weg."

copyright proshots 18282533
Lees meer over
Danilo Pereira da Silva Igor Paixão
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties