Overzicht: Wanneer komen de 7 Feyenoorders in actie op het EK?

Overzicht: Wanneer komen de 7 Feyenoorders in actie op het EK?

Het EK 2024 staat voor de deur. Lutsharel Geertruida en Justin Bijlow vertegenwoordigen Oranje, maar er zijn nog vijf andere Feyenoorders actief op het eindtoernooi. Wanneer komen zij in actie en hoeveel speeltijd kunnen ze verwachten?

Luka Ivanusec (Kroatië)

De eerste Feyenoorder die op dit EK in actie komt, is vermoedelijk Luka Ivanusec. Zijn Kroatië neemt het in de 'Poule des Doods' op tegen Spanje, Albanië en Italië. In zijn periode als Feyenoorder was Ivanusec tot dusver bijna altijd basisspeler. Maar in de laatste twee oefenduels kwam hij slechts als invaller in actie. Het is dus nog maar de vraag of de aanvaller zaterdag aan de aftrap staat van de openingswedstrijd tegen Spanje.

Zaterdag 15 juni, 18:00 uur
Spanje - Kroatië

Woensdag 19 juni, 15:00 uur
Kroatië - Albanië

Maandag 24 juni, 21:00 uur
Kroatië - Italië

Lutsharel Geertruida, Justin Bijlow (Nederland)

Door blessures en andere redenen vielen diverse Feyenoorders af, maar Lutsharel Geertruida en Justin Bijlow gaan wél met Nederland naar het EK. Bijlow kreeg al te horen dat dat als derde doelman zal zijn, maar voor Geertruida lonkt mogelijk wel speeltijd. Tegen Canada vulde hij de rol van rechtsback goed in. Toch heeft bondscoach Ronald Koeman achterin veel te kiezen en is het nog niet duidelijk hoe zijn ideale basiself eruit ziet. Oranje treft in de poulefase achtereenvolgens Polen, Frankrijk en het Oostenrijk van Gernot Trauner.

Zondag 16 juni, 15:00 uur
Polen - Nederland

Vrijdag 21 juni, 21:00 uur
Nederland - Frankrijk

Dinsdag 25 juni, 18:00 uur
Nederland - Oostenrijk

Gernot Trauner (Oostenrijk)

Of Trauner mee zou gaan met Oostenrijk, was nog even spannend. Net als bij Feyenoord volgde hij een aangepast programma, waardoor hij enkele trainingen en zelfs de eerste oefenwedstrijd moest laten schieten. Toch overleefde hij de laatste schifting en stond hij zaterdag als basisspeler op het veld toen Oostenrijk met 1-1 gelijkspeelde tegen Zwitserland. In de 12 duels daarvoor was Trauner er niet bij, dus het is lastig in te schatten of bondscoach Ralf Rangnick een beroep zal doen op de ervaren Feyenoorder.

Maandag 17 juni, 21:00 uur
Oostenrijk - Frankrijk

Vrijdag 21 juni, 18:00 uur
Polen - Oostenrijk

Dinsdag 25 juni, 18:00 uur
Nederland - Oostenrijk

Dávid Hancko, Leo Sauer (Slowakije)

Dat Dávid Hancko het EK zou gaan spelen, was te verwachten. Maar ook de pas 18-jarige Leo Sauer heeft de definitieve selectie van Slowakije gehaald. Tot dusver kwam hij tot pas 2 invalbeurten, maar mogelijk zien we hem dit EK aan het werk als tandem met Hancko, die voor zijn land doorgaans als linksback speelt. Of Slowakije lang op het EK blijft, is de vraag. Het land geldt namelijk als een van de grootste underdogs van het toernooi. Maar in een poule met België, Oekraïne en Roemenië liggen er wel degelijk kansen.

Maandag 17 juni, 18:00 uur
België - Slowakije

Vrijdag 21 juni, 15:00 uur
Slowakije - Oekraïne

Woensdag 26 juni, 18:00 uur
Slowakije - Roemenië

Ondrej Lingr (Tsjechië)

Tot slot Ondrej Lingr, die het met Tsjechië opneemt tegen Portugal, Georgië en Turkije. Net als bij Feyenoord is hij voor zijn land meestal invaller, maar het komt weinig voor dat de middenvelder helemaal niet in actie komt. De kans is dus hoe dan ook groot dat Lingr minuten gaat maken op het EK. Of hij daarbij net zo makkelijk scoort als bij Feyenoord, is de vraag. Na 14 interlands staat de teller voor de 25-jarige Lingr nog op 1 treffer.

Dinsdag 18 juni, 21:00 uur
Portugal - Tsjechië

Zaterdag 22 juni, 15:00 uur
Georgië - Tsjechië

Woensdag 26 juni, 21:00 uur
Tsjechië - Turkije

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties