Overleg over invulling technische staf: 'Geen totale invasie van Denen'

Overleg over invulling technische staf: 'Geen totale invasie van Denen'

De overstap van Brian Priske naar Feyenoord is slechts nog een kwestie van tijd. Toch zijn de partijen nog niet overal over uit. Op dit moment bespreken club en trainer namelijk nog hoe de technische staf komend seizoen ingevuld moet worden.

Zondagavond verscheen al het bericht dat Priske en Feyenoord het eens zijn geworden over een driejarig contract. Ook De Telegraaf schreef maandagochtend dat de nieuwe trainer deze week zal worden gepresenteerd. De krant spreekt daarbij overigens over een afkoopsom van 'ongeveer 2 miljoen euro', iets meer dan de 1,5 miljoen die eerder werd vermeld. Maar waar Feyenoord de trainersvacature daarmee heeft vervuld, geldt dat nog niet voor de rest van de staf.

"Feyenoord wil geen totale invasie van Denen en hecht waarde aan een stuk van de eigen cultuur in de club, die sowieso al gewaarborgd wordt door John de Wolf als assistent", zo schreef de krant daarover. Het lijkt er dus niet op dat Priske voor alle openstaande vacatures zomaar eigen mensen kan meenemen. Arne Slot nam assistent-trainer Sipke Hulshoff en performance coach Ruben Peeters mee naar Liverpool. Assistent Etienne Reijnen lijkt wel bij Feyenoord te blijven.

Onderhandelingen
De krant wist ook te melden hoe de afgelopen dagen zijn verlopen. Zo liet Dennis te Kloese zich niet onder druk zetten door oud-international Tomas Rosicky, de technisch directeur van Sparta Praag, die op een hoge afkoopsom inzette. Te Kloese wilde de boel niet overhaasten. Bovendien wist hij dat hij kon doorschakelen op de transfervrije Graham Potter wanneer Sparta Praag echt niet wilde meewerken.

Ook Priske zelf heeft zijn huiswerk al gedaan. Hij bezocht trainingscomplex 1908 en was naar verluidt zeer onder de indruk van de faciliteiten. Bovendien heeft de Deen talloze beelden van de club bekeken. "Beelden van successen in een volle Kuip, het Legioen op de Coolsingel en andere sportieve hoogtepunten die de grootsheid van de club weergeven."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties