Oud-Feyenoorder aan het roer bij Groningen: "Veel van Slot opgepikt"

Oud-Feyenoorder aan het roer bij Groningen: "Veel van Slot opgepikt"

Feyenoord treft zondagmiddag het FC Groningen van beginnend hoofdtrainer Dennis van der Ree. De 43-jarige Rotterdammer nam de taken van de ontslagen Frank Wormuth over en kreeg deze winter te horen dat hij het seizoen mag afmaken. Tot een halfjaar geleden werkte Van der Ree nog als video-analist bij Feyenoord.

"Toen Slot naar Feyenoord ging, heeft hij gevraagd of ik onderdeel wilde worden van zijn staf", vertelde Van der Ree in aanloop naar de ontmoeting met Slot aan RTV Rijnmond. "Hij kon me niet aanstellen als assistent, want daar waren er al genoeg van. Maar hij wilde mij wel als dusdanig gebruiken. Ik was niet alleen video-analyticus, maar analyseerde ook tegenstanders en ons eigen team en gaf daarnaast veldtrainingen, net als nu bij FC Groningen. Naar buiten toe staat de naam van video-analist op je hoofd geplakt, dus werd vaak gedacht dat ik alleen dat deed."

In de zomer kreeg hij de kans om in Groningen als volwaardig assistent aan de slag te gaan, en nog eens een half jaar later is hij zelfs eindverantwoordelijke bij de nummer vijftien van de Eredivisie. "Hij stond bij ons al elke dag op het veld. Ik ben niet verrast dat hij deze kans krijgt, als het gaat om de kennis en kunde die hij heeft", reageerde Slot op de ontwikkeling van zijn voormalig staflid. "Hij trad hier misschien niet altijd op de voorgrond, maar dat had ook met zijn positie te maken. Ik kan me goed voorstellen dat hij nu een andere Dennis van der Ree laat zien dan wanneer hij in een ondersteunende rol zit."

Veel van Slot opgepikt
Ook Excelsior-trainer Marinus Dijkhuizen is een oude bekende van Van der Ree en volgt zijn ontwikkeling dan ook goed. De invloed die Slot op hem heeft gehad is volgens hem goed zichtbaar. "Hij heeft veel met Arne Slot gewerkt en dat zie je wel terug in zijn speelwijze. Er gaat veel door de as heen, daar een overtal creëren. Een kopie van Slot zou ik hem niet noemen, maar het is logisch dat als je veel met iemand samenwerkt, je daar ook veel van oppikt."

"Slot en ik dachten wel een beetje hetzelfde over voetbal", erkende ook Van der Ree zelf. "Of ik dat specifiek door hem meeneem? Ik heb mijzelf er wel door ontwikkeld, mede dankzij hem. Ik heb gekeken hoe het er vorig jaar aan toeging bij Feyenoord, dus er zijn wel dingetjes die ik ook hier mee naartoe neem."

Voorbeschouwing Slot
Slot zelf ging ook kort in op het treffen met FC Groningen, dat deze week in de beker werd uitgeschakeld door de amateurs van SV Spakenburg. "Je kunt wedstrijden nooit met elkaar vergelijken", waarschuwde hij. "Het is aannemelijk dat Groningen tegen Spakenburg veel op de aanval heeft gespeeld. En ook dat wij zondag juist meer balbezit hebben dan Groningen, dus dat maakt het verschillende wedstrijden die niet te vergelijken zijn."

"Laten we hopen dat hij het heel goed gaat doen", zei hij tot slot over oud-collega Van der Ree. "Naast het feit dat ik hem een kundige trainer vind, is het ook een heel prettig mens. Ik heb meerdere jaren prettig met hem samengewerkt, dus ik hoop dat hij veel succes gaat hebben. Maar ik hoop wel dat dat pas na deze week gaat beginnen."

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties