Oranje wint met Geertruida eenvoudig van Canada

Oranje wint met Geertruida eenvoudig van Canada

Het Nederlands Elftal heeft de eerste oefenwedstrijd in aanloop naar het EK weten te winnen. De ploeg van bondscoach Ronald Koeman won mede door de inbreng van Jeremie Frimpong van Canada. De speler van Bayer Leverkusen was met een goal en assist de uitblinker in De Kuip.

Namens Feyenoord begon Lutsharel Geertruida in de basisopstelling. De verdediger werd beoordeeld met een 7.0 voor zijn spel en speelde een degelijke wedstrijd. Geertruida liet zich regelmatig aanvallend gelden. Justin Bijlow is de derde keeper bij het Nederlands Elftal en kreeg geen speelminuten.

Koeman maakte vooraf bekend dat elke veldspeler de twee oefenwedstrijden ter voorbereiding op het eindtoernooi speelminuten krijgt. De bondscoach experimenteerde daardoor onder meer met Micky van de Ven als linksback. Wout Weghorst mocht ook invallen en maakte direct na zijn entree de 3-0. De spits was alert op een rebound en dat leverde luid gejuich op in De Kuip.

In de slotfase van de wedstrijd wist invaller Virgil van Dijk de 4-0 nog binnen te koppen. Het Nederlands Elftal oefent maandag tegen IJsland. Het duel wordt ook afgewerkt in Rotterdam. Daarna start het toernooi met een wedstrijd tegen Polen op zondag 16 juni. Ook volgen er duels in Groep D tegen Frankrijk en Oostenrijk.

Lees meer over
Lutsharel Geertruida
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties