Bijlow niet de eerste doelman tijdens EK in Duitsland

Bijlow niet de eerste doelman tijdens EK in Duitsland

Justin Bijlow moet tijdens het EK genoegen nemen met een reserverol. Bondscoach Ronald Koeman maakte zojuist bekend dat de doelman van Feyenoord niet de eerste keeper zal zijn bij het Nederlands Elftal de komende weken.

Bart Verbruggen krijgt de voorkeur onder de lat. De doelman van Brighton & Hove Albion FC begint tijdens de oefenwedstrijd van donderdagavond in De Kuip tegen Canada direct in de basis. Als er geen gekke dingen gebeuren, start hij ook in de eerste EK-wedstrijd tegen Polen op zondag 16 juni om 15:00 uur.

''We hebben de keuze gemaakt, Bart is de eerste keeper. Het was voor mij al een aantal weken duidelijk dat Bart de eerste doelman zou worden'', vertelt Koeman tijdens het persmoment. ''Mark Flekken deed het in maart nog goed, maar de keuze was voor mij duidelijk. Als hij zijn niveau behoudt, kan hij de komende jaren de eerste keeper zijn.''

Dit betekent voor Bijlow dat hij blijft staan op acht interlandwedstrijden voor het Nederlands Elftal. De 26-jarige Rotterdammer kwam voor het laatst in actie voor het nationale elftal tijdens de UEFA Nations League Finals in 2023 tegen Italië. Bijlow maakte zijn debuut in september 2021 onder bondscoach Louis van Gaal.

Lees meer over
Justin Bijlow
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties