Oranje verliest oefenwedstrijd van Duitsland; Wieffer en Timber invallers

Oranje verliest oefenwedstrijd van Duitsland; Wieffer en Timber invallers

Het Nederlands Elftal heeft de interlandperiode afgesloten met een nederlaag. De ploeg van bondscoach Ronald Koeman kwam na vier minuten op voorsprong tijdens de oefenwedstrijd tegen Duitsland. De thuisploeg wist al snel de gelijkmaker binnen te schieten en vijf minuten voor tijd de winnende binnen te koppen.

Koeman koos dit keer niet voor een Feyenoorder in de basisopstelling. In het Deutsche Bank Park kreeg Matthijs de Ligt de voorkeur boven Lutsharel Geertruida en was er op het middenveld met Joey Veerman en Jerdy Schouten geen plek voor Mats Wieffer.

De keuze van Koeman pakte na vier minuten goed uit, want Veerman wist na een voorzet van Depay binnen te schieten. Het vervolg was echter van een minder niveau, waardoor ook de middenvelders van PSV niet een onbetwistbare indruk hebben gemaakt en de invulling van het middenveld voor Wieffer nog volledig open ligt.

Bart Verbruggen heeft zich wel weten te onderscheiden en dat moet Justin Bijlow zorgen baren. De doelman van Brighton & Hove Albion FC wist vooral in de slotfase met enkele fraaie reddingen het Nederlands Elftal op de been te houden. Ook concurrent Mark Flekken liet tegen Schotland al zien van meerwaarde te kunnen zijn.

Timber en Wieffer invallers
Quinten Timber heeft in de tweede helft zijn debuut gemaakt voor het Nederlands Elftal. De middenvelder liet zich direct gelden met een stevige overtreding. Hoewel Verbruggen zijn doel in de slotfase schoon leek te houden, was het aanvaller Niclas Füllkrug die de doelman met een kopbal wist te passeren. Wieffer kwam nog binnen de lijnen, maar kon een nederlaag niet voorkomen.

Oranje verliest oefenwedstrijd van Duitsland; Wieffer en Timber invallers
Lees meer over
Mats Wieffer Quinten Timber
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties