Opnieuw blessureleed bij Bijlow: doelman in tranen van het veld

Opnieuw blessureleed bij Bijlow: doelman in tranen van het veld

Justin Bijlow lijkt opnieuw enige tijd aan de kant te staan bij Feyenoord. De doelman heeft de uitwedstrijd tegen AZ niet kunnen volmaken. Na een half uur gaf de 26-jarige doelman aan niet meer verder te kunnen en barstte vervolgens in tranen uit.

Het was niet duidelijk wanneer Bijlow precies geblesseerd is geraakt. De Rotterdammer heeft in het verleden een operatie aan zijn voet ondergaan, en het leek erop dat hij opnieuw naar zijn voet greep. In het seizoen 2018/2019 stond Bijlow 207 dagen aan de kant met een voetblessure en in het seizoen 2021/2022 moest Bijlow een operatie ondergaan aan zijn voet.

Bijlow zat goed in de wedstrijd tegen AZ en wist zichzelf een aantal keer te onderscheiden. De doelman heeft als doel om aankomende zomer mee te gaan naar het EK in Duitsland. Iedereen erkent zijn talent, maar zijn fitheid wordt als een groot probleem gezien. De reactie van Bijlow lijkt er nu op te wijzen dat hij opnieuw langdurig geblesseerd zal zijn. In het verleden miste hij al 150 wedstrijden in het shirt van Feyenoord door blessureleed.

Geen huilebalk
"Bijlow is geen huilebalk", omschrijft oud-doelman en voormalig teammanager Bas van Noortwijk de blessure van Bijlow direct na de wedstrijd op Radio Rijnmond. "Hij is niet zo snel in tranen. Je weet dan meteen dat er iets goed mis is. Zoals hij nu reageerde, kan ik me niet voorstellen dat deze blessure bij hem meevalt."

Van Noortwijk heeft alle vertrouwen in de doelman van Feyenoord. "In het begin zit hij in de put. Dat is altijd. Maar Bijlow kan snel omschakelen. Dan zet hij zijn schouders eronder en zorgt hij ervoor dat 'ie snel terug is. Er zit een positieve kop op. Hem een beetje kennende gaat hij niet opgeven. Daar twijfel ik geen moment aan. Maar elke blessure is anders. Bijlow zit mentaal goed in elkaar. Hij gaat de draad oppakken, maar Bijlow moet nu een grote klap verwerken.''

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties