''Op deze dagen komt het slechtste in het voetbal altijd naar boven''

''Op deze dagen komt het slechtste in het voetbal altijd naar boven''

Voor Marinus Dijkhuizen zijn het roerige laatste uren van de winterse transferwindow. De trainer van Excelsior vreest voor het vertrek van Couhaib Driouech en hoopt vooral dat de Kralingers in staat zijn om de buitenspeler binnenboord te houden. Met belangstelling van PSV en nu ook Feyenoord is dat een lastige opgave.

"Op deze dagen komt het slechtste in het voetbal altijd naar boven, het opportunisme is altijd heel nadrukkelijk aanwezig", vertelt Dijkhuizen op de clubwebsite van Excelsior. "Helaas zitten wij er middenin. PSV heeft zich vrij laat gemeld voor Couhaib, dan zit je opeens toch met een probleempje, omdat het zo kort dag is dat je bijna geen vervanger meer kan halen. Dat is wel nodig, mocht hij echt vertrekken. Dus dat geeft wel enige reuring tot vanavond twaalf uur."

Dijkhuizen heeft begrip ervoor dat Driouech een stap wil maken in zijn carrière. "Voor hem is het moeilijk, omdat hij graag wil. Maar hij is daar heel eerlijk over naar ons, die band is prima en hij is open en eerlijk qua karakter, dus dat gaat best goed. Maar er komt natuurlijk heel veel op hem af, hij heeft veel aan zijn hoofd. Dit is natuurlijk een heel mooie kans voor hem. Dat wil hij ook graag, dat spreekt hij ook uit. Dat is allemaal logisch, maar hij heeft ook begrip voor ons standpunt."

Het interview van Dijkhuizen is gepubliceerd vlak voordat bekend werd dat Feyenoord zich officieel heeft gemeld. Het standpunt van Excelsior blijft hetzelfde. De club wil degradatie uit de Eredivisie ontlopen en wil daardoor eerst een geschikte opvolger vinden voordat het de 21-jarige buitenspeler laat gaan. Feyenoord ziet met een mogelijke huurdeal van Leo Sauer daardoor mogelijkheden. "Gaat Cou, dan willen we een vervanger. Blijft-ie, dan hebben we een prima ploeg", aldus Dijkhuizen.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties