'OGC Nice ziet komst van oud-Feyenoorder Sinisterra zitten'

'OGC Nice ziet komst van oud-Feyenoorder Sinisterra zitten'

OGC Nice heeft zich gemeld in de strijd om de handtekening van Luis Sinisterra. De Colombiaan mag vertrekken van Leeds United en de Engelsen vragen een aanzienlijke transfersom voor de 24-jarige buitenspeler. Ook Feyenoord wordt genoemd door Sky Sports als mogelijke volgende bestemming.

Sinisterra blijft bescheiden en wacht de ontwikkelingen in alle rust af. In tegenstelling tot sommige teamgenoten, die sinds de degradatie van Leeds United uit de Premier League een vertrek proberen te forceren, heeft Sinisterra tegenover de clubleiding enkel aangegeven dat er ook serieus gekeken moet worden naar aanbiedingen onder de vraagprijs van 22 miljoen pond.

Voor Feyenoord is het momenteel geen optie om dergelijke bedragen op tafel te leggen. Of de vraagprijs aanzienlijk moet zakken, of er moeten toch mogelijkheden zijn om de aanvaller voor één seizoen te huren. Alleen dan is een terugkeer van Sinisterra relatief mogelijk. OGC Nice lijkt met een eigenaar als de Britse miljardair Jim Ratcliffe minder moeite te hebben met dergelijke transfersommen.

Sinisterra traint momenteel niet meer mee met Leeds United, en gisteren werd ook bekend dat de Colombiaan niet behoort tot de wedstrijdselectie voor de uitwedstrijd tegen West Bromwich Albion De aanvaller kan zich vanwege de ontwikkelingen en de juridische onduidelijkheid over een exit-clausule in zijn contract niet honderd procent focussen op het voetbal. Manager Daniel Farke doet daardoor geen beroep op Sinisterra, die een contract heeft tot medio 2027.

Doorverkooppercentage
Feyenoord heeft Sinisterra verkocht voor een vast bedrag van vijfentwintig miljoen euro. Daarbij kon het bedrag nog oplopen door middel van bonussen, tot dertig miljoen euro. De bonussen waren opgedeeld in diverse doelstellingen, waarvan één was dat Leeds United bij de eerste tien zou eindigen. Daarin zijn de Engelsen niet geslaagd. Ook is er een doorverkooppercentage bedongen; de hoogte hiervan is niet bekendgemaakt.

Lees meer over
Luis Sinisterra
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties