Sinisterra aan de zijlijn bij Leeds United door juridische kwestie

Sinisterra aan de zijlijn bij Leeds United door juridische kwestie

Luis Sinisterra ontbreekt bij Leeds United tijdens de uitwedstrijd tegen Birmingham City. De voormalige Feyenoord-speler is niet opgenomen in de wedstrijdselectie door trainer Daniel Farke. Naast de aanvaller zijn ook Wilfried Gnonto en Helder Costa niet geselecteerd voor het duel van de Engelsen.

Op woensdagmiddag maakt Farke tijdens een persmoment bekend dat elk van deze drie gevallen afzonderlijk moet worden bekeken. Zo heeft Gnonto bijvoorbeeld geweigerd om nog langer voor Leeds United te spelen, terwijl de club heeft aangegeven dat de Italiaanse speler niet te koop is. Rondom de Colombiaanse speler is er onduidelijkheid over een clausule in zijn contract.

''De situatie van Luis Sinisterra is anders'', vertelt Farke in aanloop naar de uitwedstrijd van Leeds United. ''Hij heeft een exit-clausule in zijn contract en juridisch gezien is er onduidelijkheid over de formulering daarvan. Wij willen in juridisch opzicht eerst duidelijkheid, waardoor hij voorlopig niet meetraint met de groep, omdat hij zich niet volledig op het voetbal kan concentreren.''

Afgelopen week werd bekend dat Feyenoord een poging heeft gewaagd om Sinisterra terug te halen naar De Kuip. De Rotterdammers kwamen er al snel achter dat de komst van de 24-jarige aanvaller een lastig verhaal gaat worden. De Engelsen mikken op een verkoop, terwijl Feyenoord hoopt de Colombiaan voor één seizoen te huren. Leeds United ziet in Sinisterra ook geen speler die geschikt is voor het type voetbal dat gespeeld wordt in de Championship waardoor hij mag vertrekken.

Lees meer over
Luis Sinisterra
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties