Officieel: Malacia vertrekt na 14 jaar Feyenoord naar Manchester United

Officieel: Malacia vertrekt na 14 jaar Feyenoord naar Manchester United

Tyrell Malacia is officieel speler van Manchester United. De Engelse club heeft de komst van de linksback van Feyenoord dinsdagmiddag via de eigen kanalen bevestigd. Hij tekent er een contract tot juni 2026, met een optie op nog een jaar.

Malacia leek eerder al op weg naar Olympique Lyonnais, maar de deal werd 'gekaapt' door Manchester United. De Engelse topclub was al langer geïnteresseerd, maar besloot op het laatste moment door te pakken en kon bovendien meer geld neerleggen voor de komst van de linksback. Naar verluidt levert de transfer Feyenoord vijftien miljoen euro op, wat door bonussen kan oplopen tot zeventien miljoen. Daarbovenop hebben de Rotterdammers ook een doorverkooppercentage bedongen.

In 2008 trok de toen achtjarige Malacia voor het eerst het shirt van Feyenoord aan, waarna hij in de jaren die volgden de gehele jeugdopleiding doorliep. In 2017 speelde hij zijn eerste wedstrijd voor Feyenoord 1 en hield hij zich knap staande in het Champions League-duel tegen Napoli (2-1 winst). Het was het startschot van zijn grote doorbraak. In de jaren daarna werd hij steeds belangrijker voor de club waarmee hij onder meer de KNVB Beker en de Johan Cruijff Schaal won, de finale van de Conference League bereikte en zichzelf in de kijker speelde bij het Nederlands elftal. Malacia speelde in totaal 136 wedstrijden voor Feyenoord, waarin de verdediger ook vier doelpunten en tien assists op zijn naam zette.

Lees meer over
Tyrell Malacia
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties