Afscheidsinterview Malacia: "Ik weet dat ik mezelf overal zal laten zien"

Tyrell Malacia heeft de deuren van De Kuip definitief achter zich dichtgetrokken. Voor hij zijn prachtige transfer naar Manchester United afrondde, stond hij nog één keer Feyenoord Media te woord. In het uitgebreide interview blikte hij terug op zijn tijd bij Feyenoord - van Varkenoord tot de Conference League-finale - en vooruit op zijn nieuwe avontuur in de top van de Premier League.

Malacia gaf onder meer aan opgelucht te zijn dat de transferperikelen voorbij zijn. "Het was heel moeilijk. Ik heb natuurlijk heel veel gepraat. Met mijn ouders, mijn oom - die mij begeleidt, m'n coaches buiten het voetbal, m'n vrienden. Iedereen heeft het beste met me voor en we hebben heel veel gesproken over wat het beste voor me is. Af en toe word je er helemaal gek van: iedereen stelt vragen of bepaalde geruchten wel of niet waar zijn. Ik denk dat we er uiteindelijk wel goed uitgekomen zijn."

De periode bracht veel onzekerheid met zich mee, al was er van onzekerheid bij Malacia zelf geen sprake. "Nee, ik wist dat ik een stap zou gaan maken. Welke dat zou zijn, maakte mij niet uit, want ik weet dat ik mezelf overal zal laten zien. Ik ken mezelf. Ik ben blij dat dit het uiteindelijk is geworden."

En dus moet Malacia zijn grote liefde nu echt achter zich laten. "Wat ik het meest ga missen? Ik denk de thuiswedstrijden hier, met de supporters. De manier waarop mijn naam altijd werd gezongen, de liefde die ik altijd heb gekregen van de fans en de mensen bij Feyenoord."

Advies voor jonge spelers
Het pad dat Malacia heeft afgelegd is veel jonge spelers een voorbeeld. Zijn advies aan hen? "Blijf altijd hard werken, hou je hoofd erbij en - voor mij het belangrijkst - luister naar je ouders. Die hebben mij in moeilijke tijden altijd erdoorheen gesleept. Ze hebben het beste met je voor en naarmate je ouder wordt, ga je dat beseffen. Zorg dat je niet te laat bent."

Lees meer over
Tyrell Malacia
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties