Malacia trots: "Nooit mogelijk geweest zonder Feyenoord"

Malacia trots: "Nooit mogelijk geweest zonder Feyenoord"

Tyrell Malacia is dinsdagmiddag officieel gepresenteerd als aanwinst van Manchester United. Op de website van zijn nieuwe club gaf hij alvast een korte reactie, waarin hij uiteraard ook Feyenoord niet onbenoemd liet.

"Het is een geweldig gevoel om bij Manchester United te tekenen", waren de eerste woorden van Malacia als speler van de Engelse topclub. "Dit is een nieuw hoofdstuk voor mij, een nieuwe competitie met nieuwe teamgenoten en een geweldige trainer aan het roer. Ik weet dat ik nog steeds jong ben en me moet blijven ontwikkelen, maar ik kan de fans beloven dat ik op het veld altijd alles zal geven."

Dat laatste bewees hij ook bij Feyenoord, de club waar hij veertien jaar speelde en die hij ook nu aanhaalde. "Ik zal Feyenoord altijd dankbaar zijn voor alles wat ze voor mij en mijn familie hebben gedaan. Dit alles was zonder de club nooit mogelijk geweest. Ik ben er nu klaar voor om me te focussen op de toekomst met United en om mijn nieuwe team te helpen successen te boeken."

Malacia werd welkom geheten door sportief directeur John Murtough, die lovend sprak over zijn nieuwe aanwinst. "Tyrell is een enthousiaste, dynamische, jonge speler met erg veel ervaring voor zijn leeftijd. Hij speelde vijf seizoenen in de Eredivisie, een Europese finale en interlands voor het Nederlands elftal. We kijken erg uit naar zijn verdere ontwikkeling in de komende jaren."

Feyenoord
Ook op de clubwebsite van Feyenoord sprak Malacia zich uit over zijn vertrek. "Ik kijk ernaar uit om de komende weken bij een nieuwe club aan de slag te gaan en op Old Trafford te gaan spelen, maar ik ga het hier ook missen. De thuiswedstrijden in De Kuip, de liefde die ik altijd heb gekregen van de supporters en de mensen bij Feyenoord. Het is heel raar om afscheid te nemen van de club waar ik al sinds mijn achtste rondloop, waar ik me heb ontwikkeld van jongen naar man. Maar ik ga hier door de voordeur weg met veel trots en mooi herinneringen."

Lees meer over
Tyrell Malacia
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties