Officieel: Brighton & Hove Albion bevestigt transfer Wieffer

Officieel: Brighton & Hove Albion bevestigt transfer Wieffer

Mats Wieffer is definitief speler van Brighton & Hove Albion. De 24-jarige middenvelder staat de komende vijf seizoenen onder contract bij de club uit de Premier League. Wieffer speelde twee seizoenen in het shirt van Feyenoord en laat De Kuip na 79 wedstrijden achter zich.

"We zijn verheugd Mats te verwelkomen bij de club, een speler wiens kwaliteiten we al lange tijd bewonderen'', vertelt technisch directeur David Weir van Brighton & Hove Albion. ''Hij heeft veel ervaring in de Champions League en de Eredivisie en is uitgegroeid tot een van de beste verdedigende middenvelders van Europa.''

''We hebben hier natuurlijk al Nederlandse spelers zoals Bart Verbruggen, Jan Paul van Hecke en Joel Veltman, en ik weet zeker dat zij Mats zullen helpen zich bij de club te vestigen. We kijken ernaar uit om Mats' carrière bij Brighton te helpen ontwikkelen.''

Bij Feyenoord groeide Wieffer uit tot international van Oranje en maakte indruk in de Champions League. Vanwege een blessure moest Wieffer de laatste weken bij de Rotterdammers toekijken en miste daardoor de bekerfinale en het EK in Duitsland. Naast het winnen van de TOTO KNVB Beker pakte Wieffer bij Feyenoord ook het landskampioenschap.

Bij Feyenoord kwam Wieffer in de zomer van 2022 binnen als een speler die de kans kreeg om zichzelf te ontwikkelen tot basisspeler. Wieffer had het zwaar de eerste maanden en moest vooral wennen aan de handelingssnelheid. Onder leiding van trainer Arne Slot groeide zijn marktwaarde naar dertig miljoen euro. Voor dit bedrag maakt hij nu de overstap naar Engeland.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties