Officieel: bondscoach Mexico zet streep door WK Gimenez

Officieel: bondscoach Mexico zet streep door WK Gimenez

Santiago Gimenez gaat definitief niet met Mexico mee naar het WK in Qatar. De spits zat in de voorselectie, maar kreeg maandag te horen dat hij geen deel uit zal maken van de uiteindelijke groep. Het totale aantal Feyenoorders dat op het eindtoernooi in actie zal komen, blijft dus drie.

Tot het laatste moment was het voor Gimenez spannend of hij tot de definitieve selectie zou behoren. Aanvankelijk bestond er niet veel twijfel of hij opgeroepen zou worden, maar een week geleden wekte bondscoach Gerardo Martino plots een andere indruk. Hij erkende de kwaliteiten van de 21-jarige spits, maar stelde ook dat hij bij Feyenoord te weinig minuten had gemaakt en bovendien niet in zijn systeem zou passen.

Dat laatste lijkt nu dus de doorslag gegeven te hebben. Wel moest Gimenez zich maandag nog melden in Girona, waar de Mexicaanse ploeg zich voorbereidt op het WK. Pas daar kregen de spelers namelijk persoonlijk te horen wie wel en niet mee zouden gaan naar Qatar.

Drie Feyenoorders
Door het afvallen van Gimenez is nu duidelijk dat drie Feyenoorders hun land de komende weken zullen vertegenwoordigen op het hoogste podium. Justin Bijlow is een van de drie keepers van Oranje, terwijl Sebastian Szymanski en Alireza Jahanbakhsh werden opgeroepen namens Polen en Iran.

Lees meer over
Santiago Gimenez
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties