Drie Feyenoorders in Elftal van de Week: "Klaar voor het WK"

Drie Feyenoorders in Elftal van de Week: "Klaar voor het WK"

Na de 5-1 zege op Excelsior gaat er veel lof uit naar diverse spelers van Feyenoord. In het Elftal van de Week van De Telegraaf - deze week samengesteld door Martijn Meerdink - was de koploper van de Eredivisie zelfs hofleverancier. Orkun Kökcü, Sebastian Szymanski en Justin Bijlow werden in het elftal opgenomen.

"Orkun Kökcü is mijn speler van de week", opende Meerdink zelfs. "Hij maakte twee goals en drukt echt zijn stempel op de koploper van de Eredivisie. Het onnodige balverlies wat hij wel eens had, is er zo goed als uit. Hij weet waar hij de bal moet ontvangen, kan het spel goed versnellen, ziet de lopende mensen voor zijn passing en is een kwaliteitsspeler. De leider van Feyenoord."

Lof was er ook voor Justin Bijlow, die twee dagen voor de stadsderby te horen kreeg dat hij mee mag naar het WK in Qatar. "Ik verwacht dat hij tegen Senegal de doelman van Oranje is. Hij zou mijn optie zijn. Hij is op dit moment de beste keeper en bleef rustig onder zijn uitverkiezing. Hij durft ook voor zijn goal te keepen en weet de juiste momenten daarvoor te kiezen."

De laatste Feyenoorder was een andere WK-ganger: Sebastian Szymanski. "Ook hij is klaar voor het WK met Polen. Hij heeft gif in zijn spel, wat Feyenoord met het spel van Slot op zijn positie nodig heeft. Hij is leidend in het hoog drukzetten. Hij heeft een goede trap in zijn linker en is voortdurend op zoek naar schietkansen, waarvan hij er twee verzilverde."

Elftal van de Week:
Justin Bijlow; Mohamed Bouchouari (FC Emmen), Sven van Beek (sc Heerenveen), Sam Beukema (AZ); Orkun Kökcü, Sebastian Szymanski, Kenneth Taylor (Ajax), Philippe Rommens (Go Ahead Eagles); Magnus Mattsson (NEC), Vangelis Pavlidis (AZ), Richairo Zivkovic (FC Emmen)

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties