Ochtendjournaal: Ueda krijgt z'n kans, maar komt niet los

Ochtendjournaal: Ueda krijgt z'n kans, maar komt niet los

Het seizoen 2023/24 nadert zijn einde en nummer 2 Feyenoord heeft niet bijzonder veel meer om voor te spelen. Toch zijn er nog genoeg zaken die ook in deze laatste wedstrijden interessant zijn. Bijvoorbeeld het spel van Ayase Ueda, die mogelijk komend seizoen Santiago Gimenez moet opvolgen als eerste spits.

Ueda mocht bij de 5-0 zege op PEC Zwolle opnieuw starten, maar het Algemeen Dagblad werd niet erg enthousiast van zijn optreden. 'Ueda krijgt z'n kans, maar komt niet los', kopte de krant over de spits die scoorde, maar ook een strafschop miste. "Ueda moet normaal gesproken na de zomer het stokje overnemen van Gimenez, die als alles volgens plan verloopt een transfer maakt. Dat scenario lag al lange tijd klaar, maar dat was wel voor de Mexicaan een vormdip kreeg en zelden nog leek op de spits die uit alle hoeken en standen raak wist te schieten voor de Rotterdammers."

"Zijn 'geluk' was dat Ueda ook niet bepaald een doelpuntenmachine bleek", ging de krant verder. "De Japanner was voor de wedstrijd tegen PEC dit Eredivisieseizoen pas drie keer trefzeker voor Feyenoord. En in eigen huis scoorde Ueda nog niet, iets waar hij volgens Slot erg tegenaan zat te hikken. Maar na zijn treffer in Deventer tegen Eagles mikte Ueda ook tegen PEC raak. Zo'n doelpunt in eigen stadion zou hem weer over een drempeltje kunnen tillen, zou je denken. Maar na de 2-0 liet Ueda een buitenkansje uit zijn handen vallen. Feyenoord kreeg een penalty, maar de spits zag zijn inzet worden gekeerd."

De Telegraaf noemde Ueda en Ivanusec - de eerste twee doelpuntenmakers - zelfs 'miskopen', maar stelde daarbij ook direct dat dat nog kan veranderen. "Dat het duo geen basisplaats heeft veroverd, is niet uniek, want er waren en zijn meer spelers die moeten wennen aan het regime van Slot in De Kuip. Zoals eerder Gimenez en Timber. Wie laatstgenoemde nu in zijn tweede seizoen tekeer ziet gaan, vraagt zich af wat hij nog in de Eredivisie te zoeken heeft. Hij is het niveau ontgroeid."

'Opwarmronde' voor afscheid Slot
De krant zag de wedstrijd tegen PEC Zwolle verder vooral als een 'opwarmronde' voor het afscheid van Arne Slot. "Hoewel het echte afscheid voor 19 mei bij Feyenoord - Excelsior staat gepland, liep Slot alvast langs de tribunes en zong hij een liedje op gezag van de harde kern - die over twee weken niet welkom is vanwege een straf. Het zegt iets over wat de trainer heeft bewerkstelligd in drie jaar De Kuip en wat hem te wachten staat over twee weken van de rest van het stadion."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties