Nieuwkoop ervaarde fysieke strijd: "Weer een hechting erbij"

Nieuwkoop ervaarde fysieke strijd: "Weer een hechting erbij"

Met het bekendmaken van de opstelling verraste Arne Slot vriend en vijand door Bart Nieuwkoop de voorkeur te geven boven Javairô Dilrosun. Zoals de trainer uitlegde voorafgaand aan de wedstrijd was het een logische keuze en uiteindelijk vulde de 27-jarige verdediger zijn plek in de aanval ook behoorlijk goed in.

"Het was een mooie overwinning en dat was eigenlijk het enige dat telde vandaag", begint Nieuwkoop na afloop op de persconferentie tegenover RTV Rijnmond. "We hebben vaak heel mooi voetbal laten zien, maar dat we dan misschien nog net een goaltje tegen kregen. Vandaag was het heel duidelijk wat de missie was."

"Dat was ook nieuw voor mij", reageert Nieuwkoop op het feit dat hij als aanvaller de wedstrijd begon. "Ik heb de afgelopen twee jaar als wingback gespeeld, dus ik verwachtte wel dat het goed zou gaan. Rechtsbuiten is wel iets anders dan wingback, maar de trainer stelt mij daar op en dan doe ik mijn stinkende best." Het opstellen van de 27-jarige verdediger had geen tactische reden om bijvoorbeeld Sergino Dest te stoppen. "Ik denk wel dat het de taak is van een buitenspeler om je back ook te volgen, dus tuurlijk is dat ook een opdracht. Maar dat was niet specifiek de reden."

Overwinning
Er moest tot op het bot geknokt worden om de overwinning over de streep te trekken, zo ervaarde Nieuwkoop ook. "Een nop is best wel diep in mijn knie gegaan, dus weer een hechting erbij." Toch is het hem waard nu de volgende ronde in de beker is bereikt. "Het is heel belangrijk voor ons natuurlijk. PSV is best ver weggelopen in de competitie en op dit vlak willen wij strijden en prijzen pakken, dan was deze wedstrijd heel belangrijk."

Nieuwkoop ervaarde fysieke strijd: "Weer een hechting erbij"
Lees meer over
Bart Nieuwkoop
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties