Wieffer: "Uiteindelijk is het misschien een beetje geluk"

In plaats van te kijken naar het spel van Feyenoord, begonnen de analisten na afloop van de wedstrijd direct over het mogelijke penaltymoment na een overtreding op Noa Lang. Toch lijkt na afloop iedereen het wel eens met het feit dat het een penalty had moeten zijn. Mats Wieffer gaat zelf ook in op de mogelijke overtreding, waar de VAR geen problemen in zag.

"Ik dacht dat ik gewoon de bal raakte, en dat deed ik ook, maar ik raakte zijn voet ook", reageert Wieffer tegenover ESPN. "Zelf dacht ik dat ik hem niet raakte, maar als ik het terug zie dan raakte ik hem natuurlijk ook. Uiteindelijk is het misschien een beetje geluk, maar ik moest all in gaan, want anders legt hij hem breed en tikt iemand hem erin."

Of Feyenoord het geluk ook een beetje heeft afgedwongen met het goede spel? Wieffer denkt van wel. "In de eerste twintig minuten hadden we het lastig, want ik denk dat we moeite hadden met doorstappen vanuit achter waardoor zij er vaak onderuit konden voetballen. Daarna hadden we een periode dat we beter waren, druk konden zetten en maken we die goal ook. In de tweede helft was het van beide kanten een beetje een vechtwedstrijd met veel lange ballen. Uiteindelijk rollen wij dan als winnaar uit de bus."

Doelpogingen
Wieffer was zelf ook nog twee keer dicht bij een doelpunt. Uit een corner wist de middenvelder van Feyenoord de bal twee keer kansrijk te koppen, maar toch ging de bal niet op goal. "
We trainen er veel op en één van die twee moet er gewoon in. Verdedigend koppen kan ik goed, maar aanvallend kan het nog wel beter. Ik heb er wel een paar gemaakt, maar deze moeten allebei wel op goal. Ik ben gewoon blij dat we gewonnen hebben en is het voor ons wel een boost", sluit Wieffer lachend af zeggende dat hij het liever niet meer heeft over de mogelijke penalty.

Lees meer over
Mats Wieffer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties