Slot: "Door de absenties heb ik geen andere rechtsbuiten meer"

Slot: "Door de absenties heb ik geen andere rechtsbuiten meer"

Aan alles is te voelen dat de achtste finale in de KNVB Beker tussen Feyenoord en PSV een wedstrijd is waar veel op het spel staat. Het publiek is gespannen en de spelers van Arne Slot kijken ernaar uit zich deze keer wel te bewijzen tegen de koploper van de Eredivisie. De trainer van Feyenoord heeft in zijn opstelling een verrassende wijziging toegepast en geeft uitleg tegenover de camera van ESPN.

Hoewel er met Bart Nieuwkoop en Lutsharel Geertruida op papier twee rechtsbacks aan de aftrap beginnen, zal Feyenoord gewoon in een 4-3-3 systeem gaan spelen. "In dit geval heeft Javairo Dilrosun lange tijd heel weinig gespeeld, de laatste keer dat hij twee wedstrijden in vier dagen speelden was onlangs tegen Heracles en Utrecht. Toen moest ik hem er na zestig minuten afhalen. Ik verwacht dat dit ook weer een hele zware wedstrijd wordt. We hebben ook te maken met Calvin Stengs, die niet helemaal okselfris deze wedstrijd begint. Kortom: door de absenties die wij hebben, heb ik geen andere rechtsbuiten meer tot mijn beschikking. Dus speelt Bart Nieuwkoop rechtsbuiten."

De woorden van Slot lijken extra pijnlijk voor Luka Ivanušec, die ook linksbuiten kan starten als Igor Paixão op de rechterflank begint. De trainer van Feyenoord heeft genoeg vertrouwen in Nieuwkoop als vleugelaanvaller. "Als je Feyenoord volgt en je hebt de wedstrijd tegen Vitesse gezien, dan weet je hoe vaak wij van positie wisselen en wat de rol van Geertruida daarin is. Bart was bij Union altijd de rechterverdediger van de vijf en dat is verkapt een rechtsbuiten."

"We proberen altijd heel gevarieerd aan te vallen en positie te kiezen", vervolgt de trainer van Feyenoord. "Een ander voordeel van Bart is ook, maar dat is een klein detail, dat hij kopsterk is. Dus voorzetten vanaf links tegen Dest zouden ook nog wel eens iets op kunnen leveren. Als je weet dat Javairo het geen hele wedstrijd volhoudt en je moet nog een goal maken, en gaat dan Bart brengen, daar wordt De Kuip over het algemeen ook niet heel vrolijk van."

Lees meer over
Bart Nieuwkoop Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties