Timber bedankt 'niet normaal' FC Utrecht: ''Veel beelden gekeken''

Timber bedankt 'niet normaal' FC Utrecht: ''Veel beelden gekeken''

Feyenoord gaat het op 7 februari in de kwartfinale van de KNVB beker opnemen tegen AZ. In De Kuip werd PSV in een erg vermakelijk duel met 1-0 verslagen. Het elftal van Arne Slot speelde een sterke wedstrijd, gaf weinig kansen weg en hield volwassen stand tegen de koploper van de Eredivisie. Quinten Timber reageert na afloop als eerste op de verdiende overwinning.

"Het was echt zwaar", reageert de doelpuntenmaker op de vraag hoe hij de wedstrijd heeft ervaren. "Het voelde voor mijn benen als 120 minuten, maar ik denk dat we dit nodig hadden. Ik ben heel erg blij met de overwinning." Timber maakte het enige doelpunt van de avond en analyseert hem kort: "Eerst heeft Mats de bal, dan kaats ik hem, loop ik door en krijg ik ook wel veel ruimte. Draaien, uithalen en dan zit hij."

Na twintig minuten kreeg Feyenoord echt grip op de wedstrijd. "In het begin ging het best wel lastig met het drukzetten, daarna moesten we het even goed zetten. Op een gegeven moment zat er zoveel energie in en zag je PSV ook fouten maken in de opbouw. Dat was ook de bedoeling, want we hebben ook naar Utrecht gekeken. Die hebben het goed gedaan en hoe zij drukzetten was niet normaal, vooral met Jens op tien. We hebben daar veel beelden van gekeken en het een klein beetje overgenomen."

Penaltymoment
In plaats van te kijken naar het spel van Feyenoord, begonnen de analisten van ESPN na afloop van de wedstrijd direct over het mogelijke penaltymoment na een overtreding op Noa Lang. De mening van Mario Been en Kenneth Perez is duidelijk: Feyenoord heeft veel geluk gehad. Timber reageert met een glimlach bij het zien van de beelden. "Je dwingt dat ook af. Een beetje de bal en een beetje de voet. Het hoort erbij, het is Feyenoord - PSV. Het kan toch een goal worden, dus dit is gewoon vechten. Ik ben blij met Mats."

Lees meer over
Quinten Timber
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties