Feyenoord verslaat PSV na enerverende topper en bekert verder

Feyenoord is erin geslaagd om PSV te verslaan in De Kuip. Quinten Timber was in de eerste helft enorm belangrijk door het enige doelpunt van de wedstrijd te maken. De ploeg van trainer Arne Slot ontsnapte een aantal keer aan een tegendoelpunt, maar slaagde erin met hangen en wurgen en een uitstekende Justin Bijlow de nul te houden. Voor de stadionclub wacht AZ in de kwartfinale van het bekertoernooi.

Feyenoord begon direct vlammend aan de wedstrijd, wat na een minuut resulteerde in een grote kans voor Santiago Gimenez. De inzet van de Mexicaan kon echter makkelijk gekeerd worden door doelman Drommel. Bart Nieuwkoop, die als rechtsbuiten aan de wedstrijd begon, zette de toon door goed druk te zetten. Het was echter PSV dat na de eerste kans van Feyenoord het initiatief overnam, wat na een kwartier spelen resulteerde in een grote kans voor Guus Til. De middenvelder kopte tegen de buitenkant van de paal.

Na een half uur meldde Feyenoord zich weer nadrukkelijk in de wedstrijd. Een grote kans van Igor Paixão was de aanzet voor Het Legioen om vol achter de ploeg te staan. De energie werd door de ploeg overgenomen en dat leverde uiteindelijk een uitstekend doelpunt op van Quinten Timber. De middenvelder twijfelde geen moment en schoot hard en laag in de hoek. De bal was onhoudbaar voor Drommel. Bijlow zorgde ervoor dat Feyenoord met een gelijkspel de kleedkamer kon opzoeken. De doelman kwam als winnaar uit de strijd in een oog in oog met Til.

Quinten Timber draaide goed open, zag de ruimte en schoot de bal goed in de hoek: 1-0.

Na rust was Bijlow wederom belangrijk voor PSV. De Eindhovenaren konden twee keer inschieten, maar de doelman en Hancko wisten de gelijkmaker te voorkomen. De wedstrijd golfde op en neer en er waren kansen over een weer. De bezoekers dachten even op voorsprong te komen, maar in de counter na balverlies van Geertruida stond Til buitenspel en werd het doelpunt afgekeurd. Even daarvoor ontsnapte Feyenoord nog aan een strafschop. Mats Wieffer leek Noa Lang neer te halen, maar de VAR en scheidsrechter zagen er geen penalty in. De ingevallen Lang was het er duidelijk niet mee eens, zijn protesten leverde een gele kaart op.

Justin Bijlow was enorm belangrijk met een aantal cruciale reddingen!

Nieuwkoop werd twintig minuten voor tijd gewisseld voor Dilrosun. Feyenoord was in die fase vooral bezig het spel te vertragen en zo weinig mogelijk proberen weg te geven. De Rotterdammers loerden vooral op gevaarlijke momenten in de omschakeling en waren woensdagavond ook regelmatig dichtbij een doelpunt uit een standaardsituatie. Gernot Trauner had uit een hoekschop de grootste kans. De inzet van de Oostenrijker werd ternauwernood gekeerd door Drommel, die opnieuw een sta in de weg bleek in De Kuip. Uiteindelijk wist Feyenoord de overwinning over de streep te trekken en de nul te houden.