Nelson: "Veel aan de slag geweest met wat Slot van me wilde zien"

Nelson: "Veel aan de slag geweest met wat Slot van me wilde zien"

Reiss Nelson speelde zondag namens Feyenoord een hoofdrol in de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard. De buitenspeler gaf de assist op de 0-2 van Lutsharel Geertruida en nam na rust zelf de 0-3 voor zijn rekening. Na afloop van de wedstrijd schoof de Engelsman aan tijdens de persconferentie.

Daar sprak Nelson van een 'mooie middag', waarin hij liet zien wat zijn trainer Arne Slot van hem verwacht. "Het was wel een punt waar ik aan moest werken: doelpunten maken, assists geven en belangrijker worden. Dat heb ik vandaag laten zien", zei hij tegenover RTV Rijnmond. "Als buitenspeler wil je in één-tegen-één-situaties komen en je verdediger uitspelen, maar Arne is een trainer die resultaten en rendement wil zien. Daar heb ik hard aan gewerkt, ik ben veel aan de slag geweest met wat hij van me wilde. Dat begin ik nu te laten zien."

Daarbij helpt natuurlijk dat de rechtsbuiten inmiddels een vaste basisplaats heeft afgedwongen. Dat heeft voor hem wel even geduurd. "Alles heeft tijd nodig. Voor een voetballer is het belangrijk om geduldig te blijven en klaar te zijn als de kans komt. Arne heeft een geweldige selectie, dus natuurlijk was het in het begin lastig om mezelf in het elftal te spelen. Ik had wat tegenslagen met blessures, maar ik heb hard gewerkt en m'n kans afgewacht. Toen die kwam, heb ik het niet meer weggegeven."

Marseille
De wedstrijd zelf werd uiteraard wat overschaduwd door de halve finale tegen Olympique Marseille, al had Nelson daar geen last van. "We nemen elke wedstrijd serieus en benaderen elk duel alsof het een finale is. We gaan er altijd met dezelfde mentaliteit in en willen volle bak gaan in de aanval en de verdediging. Afgelopen donderdag was een geweldige wedstrijd, vandaag was een geweldige wedstrijd en we kunnen niet wachten op de volgende."

Over de return van komende donderdag: "Het wordt een speciale avond voor alle spelers, alle stafleden en alle fans. Het wordt een wedstrijd die we ons voor de rest van ons leven zullen herinneren. Voor de club is het zo lang geleden. Iedereen kijkt ernaar uit en we gaan alles geven voor Feyenoord."

Toekomst
Nelson, die tot het einde van dit seizoen gehuurd wordt van Arsenal, werd ook gevraagd naar zijn eigen toekomst. Daar kon hij echter kort over zijn. "Ik denk niet dat dat nu de juiste vraag is om te stellen. Ik heb het naar m'n zin, maar ik wil daar nu niet mee bezig zijn. Ik wil me gewoon concentreren op het voetbal."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties