"Misschien moet Geertruida weer even wakker worden"

"Misschien moet Geertruida weer even wakker worden"

Lutsharel Geertruida zit momenteel niet in zijn allerbeste fase. Dat constateerde analist Kenneth Perez in ESPN-programma Dit Was Het Weekend. Volgens de Deen sluipt er de laatste tijd wat gemakzucht in het spel van de Feyenoord-verdediger, wat nogal eens slordig balverlies oplevert.

"De trainer benoemde dat overmoed niet moet intreden", begon Perez zijn verhaal. "Zelfvertrouwen is goed, maar spelers moeten niet hoogmoedig en nonchalant worden. Bij Geertruida bespeur ik dat wel een klein beetje. Normaal gesproken is hij superbetrouwbaar, maar ik vind dat hij nu te veel risico neemt in zijn spel en iets te nonchalant omgaat met de bal."

Zaterdag in Waalwijk kon RKC er met de bal vandoor na een foute inspeelpass van Geertruida, waarna aan de andere kant even later de 1-0 viel. "Maar tegen Twente zag ik het ook. En als je terugdenkt aan Griekenland - Nederland en hoevaak hij daar de bal verspeelde... Hij denkt dat hij alles kan, maar ik heb het gevoel dat hij weer even terug moet naar de basis. Normale ballen inspelen en van daaruit weer bouwen."

"Het kan gewoon een dipje zijn", erkende Perez. "Maar juist dan is het belangrijk dat hij even teruggaat naar wat hij zeker kan, in plaats van telkens die geweldige bal willen geven en een beetje te lang treuzelen. Dat bespeur ik wel een beetje. Zonder dat ik wil zeggen dat het helemaal niets is op dit moment, want dat is ook niet de waarheid. Maar misschien moet hij wel weer even wakker worden: een klein stapje terug en van daaruit weer verder."

Lees meer over
Lutsharel Geertruida
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties