Minteh verschijnt hoog op lijst van Golden Boy Award

Minteh verschijnt hoog op lijst van Golden Boy Award

Dat Feyenoord een zeer groot talent in de selectie heeft, is zaterdag wederom bewezen. Yankuba Minteh maakt na zijn terugkeer van de Afrika Cup een enorm goede ontwikkeling door bij Feyenoord en dat is niet onopgemerkt gebleven. De Gambiaan staat namelijk op de lijst voor de Golden Boy Award, waarbij de grootste talenten op de Europese velden kans maken op de prestigieuze prijs.

Dat Minteh op de lijst staat wil niet zeggen dat hij uiteindelijk ook kansmaakt om de prijs te winnen, want iedere maand volgt een update op basis van de prestaties van talenten onder de 21 jaar. Zodoende kan de Gambiaan dus voor de eindverkiezing nog buiten de lijst vallen. Toch staat de huurling van Newcastle United op de 21ste plek in een lijst waar ook namen als Lamine Yamal (FC Barcelona), João Nevens (Benfica), Alejandro Garnacho (Man United), Kobbie Mainoo (Man United), Arthur Vermeeren (Atletico Madrid) en Gavi (FC Barcelona) op staan.

De lijst is samengesteld op basis van de prestaties in de periode tussen 3 oktober 2023 en 27 maart 2024, waarbij hij maandelijks wordt geupdate tot oktober van dit jaar, als de verkiezing volgt. De lijst wordt samengesteld op basis van drie factoren: sportprestaties, speeltijd en de sterkte van de club, met daarbij ook nog een bonus. De bonus gaat over de prestaties voor het nationale elftal (waarbij Minteh eerder dit jaar deelnam aan de Afrika Cup) en over de prestaties in de Europese clubtoernooien.

Minteh is de vierde Gambiaanse voetballer die op de lijst voor de Golden Boy staat. Eerder gingen Musa Barrow (Atalanta en FC Bologna), Musa Juwara (FC Bologna) en Ebrima Darboe (AS Roma) hem voor. Iedere speler krijgt een benchmark op de schaal van 1 tot 100, waarbij de Feyenoorder momenteel staat op een score van 73.9. Er staan ook een aantal Nederlanders op de lijst: Ezechiel Banzuzi (58.7), Ruben van Bommel (59.8) en Jorrel Hato (81.5).

De winnaar van de prijs wordt gekozen door dertig journalisten van toonaangevende Europese sportmedia. Vorig jaar werd Jude Bellingham van Real Madrid verkozen tot beste talent.

Lees meer over
Yankuba Minteh
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties