Milambo vanwege gebrek aan speeltijd niet opgeroepen

Milambo vanwege gebrek aan speeltijd niet opgeroepen

Trainer Michael Reiziger is met Jong Oranje een nieuwe weg ingeslagen. Spelers van Feyenoord, Ajax en PSV maken hierdoor minder kans om in aanmerking te komen voor een uitnodiging voor de beloftenploeg. Reiziger wil met een fitte selectie werken die de aanvallende speelwijze tot het einde van de wedstrijd kan uitvoeren. De vereiste is daarbij dat talenten regelmatig moeten spelen bij de club.

Antoni Milambo en ook Gjivai Zechiël zijn in beeld bij Jong Oranje. Laatstgenoemde is geblesseerd en Milambo moet het vooral hebben van enkele invalbeurten in het eerste van Feyenoord en krijgt speelminuten bij de beloften. Voor Reiziger is dat onvoldoende om opgeroepen te worden. ''Feyenoord-talenten spelen weinig in het eerste. Dan wordt het lastig om ze te selecteren.''

Het selectiebeleid van Reiziger roept bij kritische vragen op. Moet Jong Oranje vooral niet een podium bieden voor de grootste talenten om zich verder te kunnen ontwikkelen? Naast Milambo wordt ook Isaac Babadi genegeerd. Daartegenover staat weer het oproepen van Excelsior-middenvelder Julian Baas en Calvin Twigt van FC Volendam. Reiziger hoopt juist dat het signaal wordt opgepikt door de talenten om speeltijd na te jagen.

Ian Maatsen is volgens Reiziger daar een goed voorbeeld van. De oud-jeugdspeler van Feyenoord speelde nauwelijks bij Chelsea, en maakte vervolgens op huurbasis de overstap naar Borussia Dortmund. Bij de Duitsers maakt de linksback een goede ontwikkeling door en speelt hij wekelijks. In de ogen van Reiziger moeten talenten sneller een keuze maken die goed is voor hun speeltijd.

Lees meer over
Antoni Milambo
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties