MATCHDAY! Weg naar de halve finale leidt via Rome

MATCHDAY! Weg naar de halve finale leidt via Rome

Het is weer matchday! Feyenoord kan zich vanavond voor het eerst sinds 2002 kwalificeren voor de halve finale van de Europa League op bezoek bij AS Roma. De ploeg van Arne Slot is met een 1-0 voorsprong afgereisd naar Italië en moet die marge in een uitverkocht Stadio Olimpico zien vast te houden. Het duel met Roma begint vanavond om 21.00 uur en is live te volgen via ESPN, Veronica en via het liveblog op FR12.nl.

Feyenoord
De Rotterdammers kwamen afgelopen zondag weer een stap dichter bij de landstitel en de Coolsingel. Op bezoek bij SC Cambuur werd met 0-3 gewonnen dankzij goals van Santiago Gimenez, Sebastian Szymański en een eigen treffer van Calvin Mac-Intosch. Aangezien Ajax en PSV ook allebei wonnen blijft de voorsprong op de achtervolgers acht punten, al komt daar aankomend weekend sowieso verandering in. Dan nemen de nummers twee en drie van de Eredivisie het namelijk tegen elkaar op in Eindhoven. Feyenoord speelt vrijwel direct na dat duel een thuiswedstrijd tegen FC Utrecht.

''Ik denk dat iedereen die mij kent weet dat de beste manier van verdedigen nog altijd het hebben van de bal is'', aldus Slot gisteren op de persconferentie. ''Juist in de fase waarin we vorige week moeilijkheden ondervonden, hadden we geen controle over de bal. Om te voorkomen dat de tegenstander gebruik maakt van hun individuele kwaliteiten, is het belangrijk om ver van ons doel af te blijven. Als we te dicht bij ons doel moeten verdedigen, is de kans op vrije trappen, corners en soms zelfs onterechte strafschoppen groter. Dit is nog een extra reden om ver van ons doel weg te blijven.''

Dankzij de prachtige goal van Mats Wieffer van vorige week in De Kuip begint Feyenoord vanavond met een voorsprong aan de return in Rome. ''Dat is natuurlijk prettig, maar we zijn pas halverwege'', aldus Slot. ''Dat zei Mourinho ook en ik ben het met hem eens. We hebben vorige week gezien hoe dicht het bij elkaar ligt. We nemen het vertrouwen mee dat we goed hebben verdedigd tijdens onze mindere fases en dat we in fases ook erg goed hebben gespeeld.''

De kans is groot dat Alireza Jahanbakhsh vanavond terugkeert in de basis. De buitenspeler moest het tegen Cambuur doen met een rol als wisselspeler en werd verdienstelijk vervangen door Igor Paixão, al is het de verwachting dat hij weer aan de aftrap staat in Rome. Verder heeft Slot weinig reden tot wisselen.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord
Bijlow; Geertruida, Trauner, Hancko, Hartman; Wieffer, Szymański, Kökcü; Jahanbakhsh, Gimenez, Idrissi.

AS Roma
De ploeg van Mourinho rekende afgelopen weekend vrij eenvoudig af met Udinese (3-0) en doet daarom nog volop mee in de strijd om de Champions League-plekken in de Serie A. Roma staat op de derde plaats, op vijf punten afstand van nummer twee Lazio. De Italianen moeten vanavond een 1-0 achterstand zien weg te werken en kunnen daarbij rekenen op een uitverkocht huis. Ruim zeventigduizend supporters zullen aanwezig zijn in het Stadio Olimpico.

De Italiaanse pers houdt zich sinds het heenduel in Rotterdam vooral bezig met de fitheid van Paulo Dybala, die in De Kuip na ruim een half uur spelen geblesseerd moest afhaken. Onderzoek in het ziekenhuis heeft uitgewezen dat de spier in zijn rechterbovenbeen niet is beschadigd, maar dat er sprake is van een lichte zwelling. De Argentijn trainde deze week meermaals mee met de rest van de selectie, waardoor de kans groot is dat hij vanavond minuten kan maken.

''Ik weet eerlijk gezegd niet of hij gaat spelen'', aldus Mourinho op de persconferentie gisteren. ''We hebben besloten om Paulo nog 24 uur de tijd te geven om te bepalen of hij klaar is om te spelen. Donderdagochtend gaan we een objectievere en intensievere training uitvoeren om te zien of hij kan spelen.''

Voor Feyenoord is een gelijkspel vanavond voldoende. "Dit zorgt voor een ander perspectief”, ging de trainer verder. ''Wij hebben vaker in deze situatie gezeten, in zowel slechtere als betere situaties. Ik heb alles meegemaakt in de afgelopen twintig jaar, zowel op nationaal als Europees niveau. Dit is dus niets nieuws voor mij. Van mijn kant is er vertrouwen, hoop en motivatie om het resultaat om te draaien, maar we hebben ook respect voor het team dat ons met 1-0 heeft verslagen."

Vermoedelijke opstelling AS Roma
Rui Patricio; Mancini, Smalling, Ibañez; Zalewski, Cristante, Matic, Spinazzola; Dybala, Pellegrini; Abraham.

Programma
21:00 | AS Roma – Feyenoord (0-1)
21:00 | Sevilla – Manchester United (2-2)
21:00 | Sporting Lissabon – Juventus (0-1)
21:00 | Union Sint-Gillis – Bayer Leverkusen (1-1)

Gaat Feyenoord vanavond door naar de halve finale?
Lees meer over
MATCHDAY! Feyenoord Europa League
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties