Mourinho: ''Respect voor het team dat ons 1-0 heeft verslagen''

Mourinho: ''Respect voor het team dat ons 1-0 heeft verslagen''

Jose Mourinho heeft veel vertrouwen dat AS Roma een 1-0 nederlaag tegen Feyenoord kan goedmaken. De Portugees ziet zijn spelers in goede vorm en Stadio Olimpic gaat een belangrijke factor worden tijdens de kwartfinale van de Europa League. De trainer wil echter nog niet zeggen of Paulo Dybala inzetbaar is.

''Ik weet eerlijk gezegd niet of hij gaat spelen'', vertelt Mourinho op de persconferentie. ''We hebben besloten om Paulo nog 24 uur de tijd te geven om te bepalen of hij klaar is om te spelen. Morgenochtend gaan we een objectievere en intensievere training uitvoeren om te zien of hij kan spelen.'' Dybala raakte tijdens de uitwedstrijd van AS Roma tegen Feyenoord geblesseerd.

Voor Feyenoord is een gelijkspel voldoende. "Dit zorgt voor een ander perspectief. Wij hebben vaker in deze situatie gezeten, in zowel slechtere als betere situaties. Ik heb alles meegemaakt in de afgelopen twintig jaar, zowel op nationaal als Europees niveau. Dit is dus niets nieuws voor mij. Van mijn kant is er vertrouwen, hoop en motivatie om het resultaat om te draaien, maar we hebben ook respect voor het team dat ons met 1-0 heeft verslagen."

AS Roma verloor eerder dit seizoen met 1-0 van RB Salzburg en maakte dat in eigen huis goed. ''Maar dat doet er niet meer toe, die wedstrijd is voorbij'', vertelt Mourinho. ''Salzburg is Salzburg, Feyenoord is Feyenoord. Of we geduldig moeten zijn of niet, ik weet het niet. Ik weet alleen dat we twee goals meer moeten maken dan Feyenoord. Doen we dat in de eerste tien minuten of in de laatste tien minuten of in de extra tijd? Ik weet het niet. Ik weet niet eens of we winnen.''

Mourinho doet in aanloop naar de return in de kwartfinale van de Europa League een beroep op zijn supporters. ''De supporters willen er niet alleen maar zitten om te klappen, zingen en met een vlag te zwaaien. Ze willen ons aanmoedigen. Ze weten dat ze het verschil kunnen maken, omdat ze dat al vaker hebben gedaan. We hebben alle respect voor Feyenoord, maar ik vertrouw op mijn spelers en mijn stadion.''

Lees meer over
Feyenoord Europa League
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties