AS Roma wint in aanloop naar return tegen Feyenoord

Feyenoord heeft vandaag in aanloop naar de return van de kwartfinale in de Europa League gewonnen van SC Cambuur. Ook AS Roma gaat met een goed gevoel richting de wedstrijd van donderdag. De Romeinen wonnen in eigen huis met 3-0 van Udinese.

AS Roma trapte om 20.45 uur af in het uitverkochte Stadio Olimpico. José Mourinho voerde vier wijzigingen door in zijn selectie. Paulo Dybala en Tammy Abraham begonnen niet in de basis na hun opgelopen blessures tegen Feyenoord, zij werden vervangen door El Shaarawy en Andrea Belotti.

Helemaal soepel ging de overwinning van de Romeinen niet. Na 37 minuten spelen kreeg de ploeg van Mourinho een penalty, deze werd net als afgelopen donderdag gemist. Nadat Bryan Cristante tegen de binnenkant van de paal schoot, scoorde Edoardo Bove de rebound. Pellegrini, die in De Kuip zijn penalty miste, maakte de 2-0 voor AS Roma. In de 68ste minuut kreeg Udinese de kans om iets terug te doen vanaf de penaltystip, maar doelman Rui Patricio hield de bal goed tegen. In de 75ste minuut kwam Abraham het veld in en liet meteen zien dat hij klaar is voor de return met Feyenoord. De spits maakte in de slotminuten het laatste doelpunt van de avond.

AS Roma: Patrício; Mancini, Smalling, Llorente; Çelik, Cristante, Wijnaldum, El Shaarawy; Bove Belotti, Pellegrini
Udinese: Silvestri; Rodrigo, Bijol, Perez; Ehizibue, Samardzic, Walace, Lovric, Udogie; Pereyra, Success