Politiechef Rome doet dringende oproep aan Feyenoord-supporters

Politiechef Rome doet dringende oproep aan Feyenoord-supporters

Donderdagavond neemt Feyenoord het in Rome op tegen AS Roma. Voor het duel in de kwartfinale van de Europa League zijn supporters van de Rotterdammers niet welkom. Toch vrezen de autoriteiten in Italië voor een toestroom aan Feyenoorders. Politiechef Giuseppe Rubino doet daarom een dringende oproep aan de Feyenoord-supporters in Rome.

Ongeveer duizend agenten houden toezicht op de pleinen in de binnenstad van Rome, deze maatregelen zijn nog strenger dan de stadsderby tussen AS Roma en SS Lazio. Het Algemeen Dagblad schrijft dat Rubino geen herhaling verwacht van acht jaar geleden, mede dankzij de betere organisatie van de politie. De politiechef heeft momenteel nog niet het gevoel van een beladen sfeer in de stad. "Wel zitten er 40 man in Napels, die houden we goed in de gaten, en vanmorgen kwam er een groep van 15 personen aan op het vliegveld", aldus de politiechef.

Welkom om te genieten
De politiechef van Rome geeft aan dat Nederlanders welkom zijn om in alle gezelligheid te genieten in de stad. Alleen zodra het minder gezellig wordt zal de politie hard ingrijpen. "Wie hierheen komt met de intentie om de openbare orde te verstoren, kan een ferm antwoord van de Romeinse politie verwachten. We zijn ervoor om de openbare orde te handhaven en zijn er dus ook voor de veiligheid van de Feyenoordsupporters in de stad."

Niet naar het stadion
Waar het is toegestaan om in de stad er een gezellig feest van te maken, benadrukt Rubino om niet naar het stadion te komen. Uitsupporters zijn verboden en er zullen ongeveer 70.000 Romeinen aanwezig zijn in het Stadio Olimpico. "Wie toch probeert om binnen te komen met een illegaal kaartje zal eruit gepikt worden en die riskeert een sanctie."

Lees meer over
Feyenoord Europa League
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties