'Italiaanse BZK hakt knoop door: geen uitsupporters welkom in Rome'

'Italiaanse BZK hakt knoop door: geen uitsupporters welkom in Rome'

Het Italiaanse ministerie van Binnenlandse Zaken heeft besloten dat er geen uitsupporters welkom zijn bij de uitwedstrijd van Feyenoord tegen AS Roma, zo meldt het Italiaanse La Gazzetta dello Sport. Al meerdere dagen gingen er speculaties rond of Het Legioen welkom zou zijn bij de return in de Europa League. Na de noodklok van de burgemeester van Rome heeft het ministerie nu een besluit gemaakt.

Woensdagochtend brachten diverse Italiaanse media het nieuws dat de supporters van Feyenoord welkom waren in de stad. Voor veel fans was dit het moment om tickets te boeken naar de Italiaanse hoofdstad. Later werd duidelijk dat deze geruchten niet juist waren en dat bevestigt nu ook La Gazzetta. Burgemeester Gualtieri kreeg eerder deze week al lucht van de diverse geruchten en voerde de druk op bij de Italiaanse autoriteiten. Hij bracht alles in het werk om de stad en bewoners te beschermen. Minister Matteo Piantedosi heeft nu definitief uitsluitsel gegeven over het niet toelaten van Feyenoord-supporters in Rome.

Een extra reden voor het niet toelaten van Het Legioen is dat er na de wedstrijd een inspectie gepland staat van inspecteurs voor de World Expo 2030. Rome hoopt het evenement binnen te halen en wil tijdens de inspectie een goede indruk achterlaten. De burgemeester van Rome vreest dat supporters van Feyenoord roet in het eten kunnen gooien en onderstreept daarom het belang van een reisverbod voor de stad. Met dit besluit is het voor de tweede keer dit seizoen verboden voor de fans uit Rotterdam om af te reizen naar Rome, eerder tegen Lazio was er ook een verbod op uitsupporters.

Lees meer over
Feyenoord Europa League
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties