Burgemeester Rome luidt noodklok en vreest Feyenoord-supporters

Burgemeester Rome luidt noodklok en vreest Feyenoord-supporters

Het is nog altijd niet definitief bekend of supporters van Feyenoord welkom zijn tijdens de uitwedstrijd tegen AS Roma. Burgemeester Roberto Gualtieri van Rome voert de druk op en rekent nog altijd op een reisverbod.

Afgelopen week kwamen er wisselende berichten naar buiten over de eventuele komst van Feyenoord-supporters. Woensdagochtend werd duidelijk via Italiaanse media dat 3500 supporters welkom waren in het uitvak van het Olympisch Stadion in Rome. Direct na het goede nieuws hebben naar schatting meer dan honderd supporters een hotel en vlucht geboekt naar Rome.

Burgemeester Gualtieri heeft hiervan lucht gekregen en voert de druk op bij de Italiaanse autoriteiten. Hij stelt alles in het werk om de stad en bewoners te beschermen. Minister Matteo Piantedosi moet de komende dagen definitief uitsluitsel geven over het wel of niet toelaten van Feyenoord-supporters in Rome.

Er staat na de wedstrijd tussen AS Roma en Feyenoord een bezoek gepland van inspecteurs van de World Expo 2030. Rome hoopt het evenement binnen te halen en wil tijdens de inspectie een goede indruk achterlaten. Burgemeester Gualtieri vreest dat supporters van Feyenoord roet in het eten kunnen gooien en onderstreept daarom het belang van een reisverbod voor de stad.

Lees meer over
Feyenoord Europa League
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties