'Honderden Feyenoorders verwacht in Rome; lokale politie vreest'

'Honderden Feyenoorders verwacht in Rome; lokale politie vreest'

FSV De Feijenoorder kan lastig inschatten hoeveel Feyenoord-supporters deze week ondanks het verbod toch afreizen naar Rome. Dat vertelde de supportersvereniging aan het ANP. Er wordt uitgegaan van honderden, maar ook meer dan duizend is niet uitgesloten.

Dat zegt Carli Klijn van de supportersvereniging, nadat eerder al werd besloten dat Feyenoorders na de ongeregeldheden in 2015 dit keer niet welkom zijn. Als reactie daarop mochten ook supporters van AS Roma niet naar Rotterdam afreizen. "Ik ben het persoonlijk met beide beslissingen niet eens", aldus Klijn. "Maar het is tegenwoordig mode om supporters van uitspelende clubs te weren."

Inventief
"Vorig jaar rond de finale van de Conference League tegen AS Roma waren er slechts een paar kleine opstootjes. Maar er waren ook tienduizenden fans van beide clubs in Tirana. Je moet eens weten wat er op een reguliere uitgaansavond in de stad gebeurt. We waren zondag ook niet welkom bij SC Cambuur. Maar fans van Feyenoord zijn inventief. Jij hebt ze waarschijnlijk ook horen zingen."

Veel supporters hadden hun reis al geboekt vóór besloten werd dat zij niet mochten komen. "Op een gegeven moment zag het ernaar uit dat we echt mochten gaan. Toen zijn er nog meer supporters gaan boeken. Het is lastig in te schatten hoeveel fans er nog steeds afreizen. Maar er zullen nog best veel supporters de wedstrijd daar in een kroeg bekijken. En sommigen zullen ook in het stadion zitten. Incognito of niet."

Italiaanse media
Ook in Italië verwacht men niet dat alle Feyenoord-supporters weg zullen blijven. In een interview met het Italiaanse persbureau Ansa liet Lamberto Giannini, hoofd van de Romeinse politie, al weten dat er alles aan gedaan wordt om de situatie in goede banen te leiden. Daarvoor is ook voortdurend contact met de Nederlandse autoriteiten. Volgens Il Mattino heerst ook de vrees dat Feyenoord-supporters samen op zouden trekken met de harde kern van Napoli.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties