Mourinho hoopt op Dybala en gelooft in winst tegen Feyenoord

Na de probleemloze 0-3 zege op SC Cambuur kan Feyenoord zich nu richten op de return in de kwartfinale van de Europa League. Dat geldt uiteraard ook voor tegenstander AS Roma, dat eveneens met 3-0 won tegen Udinese. Na afloop van dat duel blikte trainer José Mourinho alvast kort vooruit op donderdag.

De Portugees sprak zich onder meer uit over de blessure van Paulo Dybala. Hij en Tammy Abraham vielen geblesseerd uit in de heenwedstrijd tegen Feyenoord, maar zouden volgens de Italiaanse journalist Gianluca di Marzio donderdag weer terug moeten zijn. "Ik ben eerder positief dan negatief, maar het blijft een vraagteken", zei Mourinho zelf over het meespelen van Dybala. Abraham maakte tegen Udinese alweer minuten.

Net als tegen Feyenoord miste AS Roma tegen Udinese opnieuw een strafschop. Dit keer was Bryan Cristante de schlemiel, omdat Mourinho Lorenzo Pellegrini de penalty na zijn misser in De Kuip bewust niet liet nemen. "Ik vond dat hij die extra druk niet kon gebruiken. Ik heb tegen hem gezegd: 'Als er bij 2-0 een penalty komt, is die voor jou. Maar als het een beslissende penalty is niet.'" Cristante schoot uiteindelijk wederom op de paal, terwijl Pellegrini even later uit veldspel wél de 2-0 maakte.

Mourinho sprak van een goede reactie van zijn ploeg na de nederlaag in De Kuip. "Ook al zag je wel de vermoeidheid. Het resultaat laat de wedstrijd misschien makkelijk lijken, maar ik voelde pas bij de 3-0 een beetje rust. Nu kunnen we ons richten op onze Europese wedstrijd. Ik geloof erin dat we alsnog door kunnen komen."