MATCHDAY! Ticket voor finale KNVB Beker op het spel tegen FC Groningen

MATCHDAY! Ticket voor finale KNVB Beker op het spel tegen FC Groningen

Het is weer Matchday! Feyenoord neemt het vanavond om 20:00 uur in een uitverkochte Kuip op tegen De Trots van het Hoge Noorden. Voor FC Groningen is dit tot dusver het hoogtepunt van het seizoen, aangezien de ploeg slechts op de zesde plek in de Keuken Kampioen Divisie staat. Het duel onder leiding van Danny Makkelie is live te volgen op ESPN en via het liveblog op FR12.nl.

Feyenoord
Bij de Rotterdammers wordt deze wedstrijd uiterst serieus genomen, aangezien het winnen van de KNVB Beker naar verwachting de enige mogelijkheid is om nog op de Coolsingel te staan aan het einde van dit seizoen. Wel heeft de selectie van Feyenoord een zware week achter de rug. Nadat de spelers afgelopen donderdag erg diep moesten gaan om tot penalty's te komen tegen AS Roma, was ook de wedstrijd tegen Almere City absoluut geen makkelijke. Arne Slot keerde woensdag terug van zijn griep en zit donderdag wel weer op de bank.

De gebruikelijke persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd kon echter niet doorgaan omdat de trainer van Feyenoord niet fit genoeg was, en omdat hij zich moest richten op de tactische voorbereiding. Quinten Timber had deze week, op zijn vrije dag, wel de tijd om de pers te woord te staan. De middenvelder liet weten dat hij en zijn teamgenoten heel erg uitkijken naar de wedstrijd en er absoluut geen sprake is van onderschatting. "Daar hebben we ook geen ruimte voor en de trainers maken het heel duidelijk. Wij als spelers weten heel goed wat er op het spel staat. Groningen staat niet zomaar in de halve finale en we willen allebei naar de finale. Daar moeten we 100% voor geven."

Juist omdat men bij Feyenoord de halve finale van de KNVB Beker zo serieus neemt, zullen er geen spelers gespaard worden aan de aftrap. Zondag spelen de Rotterdammers tegen PSV, maar daar wordt hooguit bij een ruime voorsprong rekening mee gehouden. Santiago Gimenez is geschorst voor de wedstrijd en kan wel uitrusten. Verder is de verwachting dat Yankuba Minteh ondanks zijn goede invalbeurt weer op de bank begint. De voorzetten van Igor Paixão en Luka Ivanušec zijn namelijk hard nodig met de kopkracht van Ayase Ueda. Op het middenveld en in de verdediging lijkt er niks veranderd in de fitheid van de spelers en zullen de logische namen starten.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord
Wellenreuther; Geertruida, Beelen, Hancko, Hartman; Wieffer, Timber, Stengs; Paixão, Ueda, Ivanušec.

FC Groningen
FC Groningen is in de Keuken Kampioen Divisie aan het knokken voor een plek om promotie. Momenteel staat de ploeg van Dick Lukkien met een wedstrijd minder gespeeld op de zesde plek en dus beloofd het heel spannend te worden voor een plekje in de play offs. Om tot de halve finale te komen heeft De Trots van het Hoge Noorden twee keer gewonnen van een Eredivisieclub. In de eerste ronde werden de amateurs van Rijnsburg verslagen (0-1) en daarna werd ook gewonnen van Willem II (1-3), Excelsior (0-2) en Fortuna Sittard (0-0, na penalty’s).

Feyenoord heeft het voordeel dat FC Groningen in de eigen Kuip wordt ontvangen, want de cijfers uit de historie bewijzen dat de Rotterdammers in het hoge noorden bijna altijd slecht presteren. In De Kuip staat het gemiddelde aantal punten tegen FC Groningen op 2,3, terwijl dat aantal in de Euroborg op 1,3 punten staat. Beide ploegen namen het in het bekertoernooi vier keer tegen elkaar op en hiervan wist Feyenoord er drie te winnen. Ook hier werd in Groningen verloren.

Vermoedelijke opstelling FC Groningen
Jurjus; Bacuna, Rente, Peersman, Määttä; Schreuders, Pelupessy, Duarte, Valente; Postema, Van Bergen.

Wat gaan we doen vandaag?
feyenoord groningen 29 02 v2jpg
Lees meer over
KNVB Beker MATCHDAY!
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties