Lukkien houdt hoop: "De wonderen zijn de wereld nog niet uit"

Lukkien houdt hoop: "De wonderen zijn de wereld nog niet uit"

Een 'hell of a job', dat is wat FC Groningen donderdagavond in De Kuip te wachten staat. Trainer Dick Lukkien heeft heel veel zin in de halve finale van de KNVB Beker, maar weet ook dat Feyenoord een uitstekend presterende ploeg is. Om de spanning op zijn spelers niet te groot te laten worden, is de voorbereiding bij de Groningers hetzelfde als bij de andere competitiewedstrijden. In gesprek met het clubkanaal vertelt de 51-jarige Lukkien meer over zijn verwachtingen.

"We gaan wel iets eerder die kant op", begint de trainer van FC Groningen over de voorbereiding die hij heeft met zijn elftal. "We blijven daar na de wedstrijd ook overnachten, maar verder proberen we dezelfde voorbereiding te hebben als normaal. Anders zou het ook betekenen dat deze wedstrijd bijzonderder is dan andere wedstrijden. Tuurlijk is het een hele bijzondere wedstrijd, maar de competitie is voor ons ook heel belangrijk."

Voor FC Groningen is het een hele bijzondere wedstrijd, waar de selectie vooral heel erg naar uitkijkt. "Iedereen heeft er heel veel zin in. Die zin proef je al langer en naarmate die week vordert, neemt het alleen maar toe. Dan zit je op de bank Cambuur tegen NEC te kijken en denk je ‘over twee dagen staan wij daar’. We hebben heel veel zin om die wedstrijd te spelen."

Feyenoord de favoriet
De trainer ziet dat het een enorme uitdaging gaat worden. "Dat Feyenoord favoriet is, staat buiten kijf. Eén van de beste ploegen van Nederland en ik heb ook heel veel respect voor de manier van voetballen en hoe ze spelen. Heel vast aan de bal, heel veel positiewisselingen. Complimenten naar Arne en zijn staf. Dat ons een een heilskarwei staat te wachten, daar kan geen misverstand over zijn. Maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit en op dat wonder moeten wij spelen."

Lukkien heeft in de afgelopen weken wedstrijden gezien die hoop bieden voor zijn elftal om Feyenoord te verslaan. "De ploegen die de afgelopen tijd tegen Feyenoord hebben gespeeld, hebben ook laten zien dat dat niet onmogelijk is. Het wordt een hell of a job, maar die uitdaging moet je vol aangaan omdat er een bekerfinale te behalen is."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties