Slot: "Daar heb ik de jongens en de staf een groot compliment voor gegeven"

Slot: "Daar heb ik de jongens en de staf een groot compliment voor gegeven"

Arne Slot is fit genoeg om donderdagavond in De Kuip te zitten voor de halve finale in de KNVB Beker tegen FC Groningen. De trainer ontbrak afgelopen zondag vanwege een griep, maar was woensdag weer aanwezig op het trainingscomplex om zijn elftal op de juiste manier voor te bereiden op de belangrijke wedstrijd.

Slot zag thuis vanaf de bank hoe zijn elftal het opnam tegen Almere City en daar had hij veel respect voor. "Het was een zware wedstrijd, zo kort na 120 minuten en strafschoppen in Rome die zowel fysiek als mentaal veel van de spelers hebben gevraagd. Desondanks zijn we in Almere niet door de ondergrens gezakt en hebben we opnieuw de nul gehouden. Daar heb ik de jongens en de staf een groot compliment voor gegeven."

Nu de trainer van Feyenoord weer fit genoeg is om te werken, kon hij zich met zijn assistenten direct focussen op de wedstrijd tegen FC Groningen. "Net als eerder bij FC Emmen is Dick Lukkien erin geslaagd om een elftal neer te zetten met een eigen manier van spelen. Daarin zie je bij al hun wedstrijden echt de hand van de trainer terug. En dat verwachten we morgen ook, gecombineerd met het fanatisme dat zij aan die speelstijl toevoegen."

De halve finale tussen Feyenoord en FC Groningen wordt gespeeld in een uitverkochte Kuip. Slot heeft er veel zin in. "De sfeer in de vorige rondes was geweldig, met als hoogtepunt het massale gezang waar de 1-0 tegen PSV mede uit voortkwam. We kijken uit naar een nieuwe bekeravond met de supporters en gaan er alles aan doen om de finale te halen."

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties