Timber: "Hopelijk kan het publiek weer tekeergaan donderdag"

Timber: "Hopelijk kan het publiek weer tekeergaan donderdag"

Er staan deze week twee belangrijke wedstrijden op het programma voor Feyenoord. Eerst zal in De Kuip het ticket voor de finale van de KNVB Beker behaald moeten worden en vervolgens staat de uitwedstrijd tegen PSV op het programma. De selectie van Arne Slot keert ondanks de uitschakeling in de Europa League in een goede vorm en er worden nauwelijks tegendoelpunten geïncasseerd. Quinten Timber bespreekt op Feyenoord ONE alle ontwikkelingen bij de Rotterdammers.

"Ik ben vooral blij dat we hebben gewonnen", blikt Timber terug op het duel tegen Almere City. "Het ging wel moeizaam vooral met het creëren van kansen, maar dat wisten wij van te voren eigenlijk al. Uiteindelijk ben ik vooral blij met de overwinning." De middenvelder was erg blij toen hij zag hoe het schot van Yankuba Minteh tegen het net vloog. "Een beetje opluchting misschien ook. De manier waarop hij hem binnenschiet, ik weet niet of dat bewust was, maar voor mij maakt het ook niet zoveel uit."

Timber krijgt een vraag over het drukke programma en wat hij extra aandacht geeft. "Ik heb vandaag eigenlijk een vrije dag en ben toch hier. Vooral goed herstellen zoals we altijd met zijn allen doen. Dan moet je focussen op de volgende wedstrijd en ik denk dat het iets is dat automatisch gaat. Ik ben wel een tijdje eruit geweest, dus moest weer even terugkomen."

Focus verleggen
Constant moet de knop worden omgezet naar de volgende wedstrijd. De spelers van Feyenoord hebben daar niet veel moeite mee volgens Timber. "Maar zoals ik zondag ook al zei: AS Roma was gewoon echt een klap. We verloren na penalty’s en hebben 120 minuten gespeeld, dan moet je zondag naar Almere uit. Daar had ik even 24 uur voor nodig en daarna was de knop ook om. Donderdag is de halve finale dus zo moeilijk is het dan niet om de knop om te zetten."

Onderschatting
Donderdag komt de nummer zes van de Keuken Kampioen Divisie naar De Kuip en op papier zou dat een erg eenvoudige overwinning moeten worden. Toch onderschatten de spelers van Feyenoord niemand. "Daar hebben we ook geen ruimte voor en de trainers maken het heel duidelijk. Wij als spelers weten heel goed wat er op het spel staat. Groningen staat niet zomaar in de halve finale en we willen allebei naar de finale. Daar moeten we 100% voor geven."

Belangrijke goals
Timber drukt zelf ook vaak zijn stempel op wedstrijden en is één van de sterkhouders in het elftal van Arne Slot. "Ik ben blij als ik belangrijk kan zijn voor het team. We hebben een paar pittige wedstrijden gehad met PSV, AZ en Utrecht ook nog. Ik ben blij dat we uiteindelijk hier staan." Eén van die belangrijke momenten was in de achtste finale tegen PSV, waar hij het enige doelpunt scoorde. "Het was gewoon een hele belangrijke goal waar veel op het spel stond. We hadden al twee keer verloren en wilden laten zien dat we mee kunnen doen tegen hen. Het voelde vooral heel goed ook voor het team."

In die wedstrijd tegen PSV was de wisselwerking met Het Legioen heel goed merkbaar. Timber en zijn teamgenoten ervaren dat ook als iets heel erg positiefs. "Je merkte het zelfs tijdens de wedstrijd en dat was heel mooi. Ik denk dat je zulke dingen moet koesteren en hopelijk kan het publiek weer tekeergaan donderdag."

Lees meer over
Quinten Timber
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties