MATCHDAY! Kwartfinale KNVB Beker op het spel tegen PSV

MATCHDAY! Kwartfinale KNVB Beker op het spel tegen PSV

Het is weer matchday! De achtste finale in de KNVB Beker staat op het programma. Het affiche en de overige tegenstanders in het bekertoernooi laten deze wedstrijd aanvoelen als een finale, maar voor beide teams is het pas de tweede wedstrijd in het toernooi. Bij Feyenoord is iedereen klaar voor revanche, nadat er eerder dit seizoen twee keer werd verloren van PSV in De Kuip. De wedstrijd begint om 20:00 uur en is live te volgen op ESPN 1.

Feyenoord
Uit de eerste twee wedstrijden van 2024 hebben de Rotterdammers vier punten behaald. In beide wedstrijden zag het spelbeeld er redelijk hetzelfde uit. Zowel tegen Vitesse als tegen NEC speelde Feyenoord een goede eerste helft en werden er voldoende kansen gecreëerd, echter werden deze kansen vervolgens niet optimaal benut, waardoor de tegenstander later weer terug in de wedstrijd kon komen. Eén ding is duidelijk: vanavond tegen PSV moeten alle kansen benut worden om kans te maken op de volgende ronde van de beker.

Dit seizoen speelde Feyenoord al twee keer eerder in De Kuip tegen PSV. Beide wedstrijden gingen verloren, maar Slot ziet wel aanknopingspunten. "Ik vind dat wij het ook al twee keer hebben laten zien als het gaat om het voetbal redelijk onmogelijk maken. In thuiswedstrijden mag je dat ook van ons verwachten, maar het zijn ook wedstrijden geweest waar we in de tweede wedstrijd 63% balbezit hebben gehad tegen een ploeg die heel graag zelf de bal wil hebben. Dus dat wij het hen moeilijk kunnen maken, dat hebben wij ook wel aangetoond."

Doordat Yankuba Minteh, Alireza Jahanbakhsh, Ramiz Zerrouki en Ayase Ueda nog afwezig zijn wegens interlandverplichtingen heeft Slot niet veel te kiezen in zijn basiself. Een 'Champions League-variant' met Zerrouki op het middenveld en Calvin Stengs, zoals de trainer van Feyenoord in de vorige wedstrijd tegen PSV heeft gedaan, is sowieso onmogelijk. Daarnaast is het een zekerheid dat Gernot Trauner, ondanks de wedstrijd van afgelopen zondag, gewoon in de basis begint als aanvoerder. Slot vertelde op de persconferentie dat er bij Quilindschy Hartman en Calvin Stengs woensdagochtend bepaald zal worden of ze kunnen starten. Als de twee sterkhouders daadwerkelijk niet kunnen starten, zal de uitdaging extra groot worden met een smalle selectie.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord
Bijlow; Geertruida, Trauner, Hancko, Hartman; Wieffer, Timber, Stengs; Dilrosun, Gimenez, Paixão.

PSV
Om tot de achtste finale van de KNVB Beker te komen heeft PSV al een zware tegenstander moeten verslaan. Vorige week werd in Eindhoven FC Twente met 3-1 verslagen dankzij doelpunten van Johan Bakayoko, Luuk de Jong en Yorbe Vertessen. Laatstgenoemde staat voor een vertrek bij zijn jeugdclub, maar toch lijkt hij wel in de basis te starten door de beperkte speelminuten van Hirving Lozano en Noa Lang in de afgelopen weken. Joey Veerman, Ismael Saibari en Bella-Kotchap ontbreken sowieso tijdens de kraker in De Kuip wegens blessures en interlandverplichtingen.

Afgelopen weekend speelde PSV gelijk tegen FC Utrecht en dat voelde voor Peter Bosz en zijn elftal als een nederlaag, zo vertelde hij op de persconferentie. Toch leeft de oud-Feyenoorder vol vertrouwen toe naar de ontmoeting in De Kuip en ziet hij geen reden tot paniek na het eerste puntenverlies van dit seizoen in de competitie. "Ik ben niet bang dat dat allemaal weg is, nu we een keer gelijkgespeeld hebben. Feyenoord-uit is een heel lastige wedstrijd. We kunnen ’m verliezen, maar we hebben ook al twee keer aangetoond, dat we ’m kunnen winnen."

Vermoedelijke opstelling PSV
Drommel; Teze, Ramalho, Boscagli, Dest; Til, Schouten, Tillman; Bakayoko, De Jong, Vertessen.

Wat gaan we doen vandaag?
feyenoord psv knvb 24 01jpg
Lees meer over
MATCHDAY!
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties