MATCHDAY! Feyenoord vervolgt slotfase van Eredivisie in Deventer

MATCHDAY! Feyenoord vervolgt slotfase van Eredivisie in Deventer

Het is weer matchday! Nadat Feyenoord afgelopen zondag nog de TOTO KNVB Beker wist te winnen, staat vandaag alweer het volgende duel in de Eredivisie op het programma. De Rotterdammers reizen af naar Deventer, waar een ontmoeting met Go Ahead Eagles op het programma staat. De wedstrijd tussen de nummer twee en acht van de competitie is vanaf 21:00 uur live te volgen op ESPN 2.

Feyenoord
De Rotterdammers spelen in de competitie eigenlijk nergens meer voor op de ranglijst, maar wel staan er een aantal andere belangen op het spel. "Nu spelen we gewoon voor het feit dat we heel graag boven de tachtig punten willen komen, of dat we de tweede seizoenshelft nog niet verloren hebben. Maar er is ook individueel ook nog wel wat om voor te spelen. Jongens die fit willen blijven voor het EK, of juist graag bij een selectie willen komen. Wat dat betreft is er nog voldoende om voor te spelen", aldus Arne Slot.

Met de serieuze belangstelling van Liverpool FC in de trainer van Feyenoord, lijkt dat de start van het vertrek van een aantal belangrijke krachten in het huidige elftal. Diverse spelers staan op de radar bij Europese grootmachten en zullen die stap, net als Slot, willen maken. Toch wil de trainer de komende wedstrijden niet laten overschaduwen door het vertrek van zichzelf en mogelijk een aantal sterkhouders. "Het zou naïef zijn om te denken dat er niemand weggaat. Dat is wel indirect het gevolg van succes en de piramide waar de Nederlandse competitie onderdeel van is. Die realiteit moet je niet uit het oog verliezen, maar het is ook niet vervelend om bij Feyenoord werkzaam te zijn."

Voor de opstelling van donderdag heeft Slot los van de blessures niet veel reden om te wijzigen. Mats Wieffer zal nog afwezig zijn met een spierblessure en zijn logische vervanger is, net als in de bekerfinale, Ramiz Zerrouki. Daarnaast is Igor Paixão ook niet fit genoeg door hamstringklachten en is Calvin Stengs een twijfelgeval. De andere verrassing is voor wie Slot gaat kiezen om de rest van dit seizoen onder de lat te houden bij Feyenoord. Heeft Timon Wellenreuther het helemaal afgedwongen, of wordt er toch gekozen bij Justin Bijlow te laten keepen met oog op het EK?

Vermoedelijke opstelling Feyenoord
Wellenreuther; Nieuwkoop, Beelen, Hancko, Geertruida; Zerrouki, Timber, Milambo; Minteh, Gimenez, Ivanusec.

Go Ahead Eagles
De ploeg uit Deventer draait onder trainer Rene Hake een erg goed seizoen. Met elf overwinningen uit dertig wedstrijden staan ze momenteel op de achtste plek in de Eredivisie en kunnen ze zomaar gaan eindigen op een plekje in de play-offs voor Europees voetbal. Na Feyenoord speelt Go Ahead nog tegen Fortuna Sittard, AZ en FC Volendam. De wedstrijd in De Kuip eindigde eerder dit seizoen in een 3-1 overwinning.

Vermoedelijke opstelling Go Ahead Eagles
De Lange; Deijl, Nauber, Kramer, Kuipers; Linthorst, Willumsson, Llansana; Adekanye, Baeten, Edvardsen.

Historie
2022/2023: Go Ahead Eagles - Feyenoord: 3-4
2021/2022: Go Ahead Eagles - Feyenoord: 0-1
2016/2017: Go Ahead Eagles - Feyenoord: 1-0
2014/2015: Go Ahead Eagles - Feyenoord: 0-4
2013/2014: Go Ahead Eagles - Feyenoord: 2-2

Wat gaan we doen vandaag?
MATCHDAY! Feyenoord vervolgt slotfase van Eredivisie in Deventer
Lees meer over
MATCHDAY!
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties