Slot lacht om woorden van Geertruida: "Een slimme afleidingsmanoeuvre van hem"

Slot lacht om woorden van Geertruida: "Een slimme afleidingsmanoeuvre van hem"

Er kan met een goed gevoel worden teruggekeken op de huldiging op de Binnenrotte van 2024. Het Legioen liet zien ook op maandag massaal aanwezig te zijn en namens Feyenoord wist vooral Lutsharel Geertruida een mooi feestje te bouwen. De verdediger laat steeds meer van zich zien en dat valt wel in de smaak bij de fans. Toen Geertruida kwam met de woorden 'Arne die moet blijven oh oh oh', kreeg ook Arne Slot een glimlach op zijn gezicht.

"Je werkt een heel jaar heel hard met zijn allen om iets te winnen, dat is al heel mooi, maar als je dan ook nog eens zo’n huldiging erbij hebt, is dat heel uniek", vertelt Slot in gesprek met ESPN. De trainer zijn stem is wel een beetje verdwenen en dat komt mede doordat hij uitgebreid de microfoon in zijn handen nam tijdens de huldiging. "De reden waarom ik die microfoon iets meer had, was omdat ik vond dat ieder individu naar voren gehaald moest worden. Ik wist niet of dat anders ook zou gebeuren."

Vaak zeggen spelers na afloop van hun carrière dat ze meer hadden moeten genieten, maar dat gevoel heeft Slot nu niet. "Er zijn best momenten dat je denkt van 'je mag er wel iets meer van genieten', maar dan staat de volgende wedstrijd alweer voor de deur. Als je nu echt iets fysieks wint, dan denk ik dat iedereen echt even bewust is van het moment. Dat mag en moet ook, maar natuurlijk kijken we als trainersstaf stiekem ook naar hoe lekker het zou zijn als we boven de tachtig punten eindigen."

Afleidingsmanoeuvre
Ook Geertruida liet dus zien hoe hij een feestje moest bouwen. Toen hij begon te zingen dat Slot moest blijven, hoorde je veel enthousiasme uit het publiek. "Dat is een slimme afleidingsmanoeuvre van hem, want hij heeft zelf nog een contract voor één jaar, terwijl ik nog twee jaar heb. Het is mooi om te merken dat de waardering er is van de supporters en ik zou ook liegen als ik zeg dat ik dat in de spelersgroep niet zou merken. Ik voel heus wel dat die jongens waardering hebben voor het werk dat wij als staf met ze doen."

Realiteit
Veel spelers staan in de belangstelling van grote clubs, toch wil Slot niet spreken over een leegloop. "Maar het zou naïef zijn om te denken dat er niemand weggaat. Dat is wel indirect het gevolg van succes en de piramide waar de Nederlandse competitie onderdeel van is. Die realiteit moet je niet uit het oog verliezen, maar het is ook niet vervelend om bij Feyenoord werkzaam te zijn. Wij hebben een heel mooi verhaal, maar het zou naïef zijn om te denken dat we volgend seizoen met dezelfde spelers aan de start staan."

De trainer van Feyenoord ziet genoeg uitdagingen voor volgend seizoen. "Met name het continueren van succes. Ik zei al iets over het puntenaantal. Het eerste jaar boven de zeventig, vorig jaar boven de tachtig en nu hopen we stiekem ook boven de tachtig te eindigen. Dat is nodig om voor de prijzen mee te doen. Dat je dan de pech hebt dat PSV zo exceptioneel goed presteert, dat heb je niet in de hand. Daar focussen we ons ook volgend seizoen weer op. Voor Feyenoord is het een geweldige uitgangssituatie die we de afgelopen jaren voor elkaar hebben gekregen."

Lees meer over
Lutsharel Geertruida Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties