MATCHDAY! Feyenoord trapt oefencampagne af tegen FC Kopenhagen

MATCHDAY! Feyenoord trapt oefencampagne af tegen FC Kopenhagen

Het is weer matchday! De oefenwedstrijd tegen FC Kopenhagen van vanmiddag betekent de start van de voorbereiding op het seizoen 2022 - 2023. Trainer Arne Slot zal het vooral moeten doen met jeugdspelers, de internationals sluiten aanstaande maandag namelijk pas weer aan bij de groep. Het oefenduel op Varkenoord begint vanmiddag om 14:00 uur en is live te volgen via een livestream op YouTube en via het liveblog op FR12.nl.

Gernot Trauner, Marcus Pedersen, Fredrik Aursnes, Marcos Senesi, Lutsharel Geertruida, Alireza Jahanbakhsh, Orkun Kökçü en Luis Sinisterra ontbreken vanmiddag. Zij waren met hun landen begin juni nog actief in onder andere de Nations League en kregen daardoor toestemming om zich aanstaande maandag op het trainingskamp in Oostenrijk pas weer te melden. Tyrell Malacia zal niet meer aansluiten bij de groep. Zijn transfer naar Manchester United is rond en hij zal dit weekend medisch gekeurd worden in Engeland.

Pedersen, Senesi, Kökcü en Sinisterra staan naar verluidt ook in de belangstelling van buitenlandse (top)clubs en het wordt afwachten hoe dat zich gaat ontwikkelen. Slot wil zijn sterkhouders niet kwijt, maar zal ook beseffen dat de Rotterdammers vanaf een bepaald bedrag geen 'nee' meer kunnen zeggen.

Mohamed Taabouni werd gisteren officieel gepresenteerd en is daarmee de derde inkomende transfer van deze zomer. Eerder maakten Danilo Pereira da Silva en Mats Wieffer al de overstap van respectievelijk Ajax en Excelsior naar de stadionclub. Ian Maatsen moet de opvolger van Malacia worden, al is het nog wachten op een akkoord tussen Chelsea en Feyenoord. Daarnaast is het nog onduidelijk wat de huidige stand van zaken rondom Wilfried Gnonto is.

Feyenoord en de Italiaans international zouden persoonlijk al akkoord zijn, maar een overeenstemming met zijn club FC Zürich bleef vooralsnog uit. Eerder deze week noemde Ancillo Canepa, de president van de Zwitsers, het bod van Feyenoord nog 'belachelijk'. De Rotterdammers hadden vier- plus drie miljoen euro aan bonussen over voor de spits, maar dat bod is tot op heden dus nog niet geaccepteerd. FC Zürich wil tien miljoen euro voor Gnonto.

FC Kopenhagen

De tegenstander van vanmiddag kende vorig seizoen een goed jaar en werd voor de veertiende keer kampioen van Denemarken. Oud-Feyenoorder Nicolai Jørgensen stond de tweede seizoenshelft van de vorige campagne onder contract in Kopenhagen, maar hij is inmiddels transfervrij vertrokken. De 31-jarige spits kan daardoor op zoek naar een nieuwe werkgever.

Wat gaan we doen vandaag?

Lees meer over
MATCHDAY! Voorbereiding 2022/2023
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties