''Dan hoeven Senesi en Sinisterra niet meer weg''

''Dan hoeven Senesi en Sinisterra niet meer weg''

Feyenoord heeft Tyrell Malacia voor miljoenen verkocht aan Manchester United. De Rotterdammers verwachten dat Orkun Kökcü de volgende Feyenoorder gaat worden die De Kuip gaat verlaten. Ook bij het management van de speler gaan ze er vanuit dat de 21-jarige middenvelder een stap gaat maken naar het buitenland.

''Rondom Kökcü gaat men er eigenlijk wel vanuit dat hij de volgende speler is die Feyenoord zal verlaten'', vertelt Feyenoord-watcher Dennis van Eersel in gesprek met RTV Rijnmond. ''Daar is echt wel de nodige interesse voor. Het is aannemelijk dat hij voor het juiste bedrag zal vertrekken.'' Eerder werd bekend dat Feyenoord er alles aan ging doen om Kökcü te behouden, maar die plannen zijn gewijzigd.

Feyenoord staat financieel sterk in haar schoenen als het een miljoenenbedrag voor Kökcü ontvangt. ''Dan hoeven Senesi en Sinisterra ook niet meer weg. Op dat moment zal Feyenoord een stuk hoger in de boom gaan zitten, zeker met Sinisterra. Maar ook voor Senesi zal dan het transferrecord verbroken moeten worden. Dan praat je over bedragen richting de twintig miljoen euro per speler. Toch zal de club ook rekening moeten houden met de tevredenheid van deze jongens, mocht een club als Sevilla of Napoli zich daadwerkelijk melden met een bedrag dat hier net onder ligt. Ik ben benieuwd of Feyenoord dan water bij de wijn doet.''

Sinclair Bischop vraagt zich af of een recordbedrag voor Senesi realistisch is. De verdediger heeft nog een contract tot volgend jaar zomer waarbij Feyenoord de optie heeft om dat met één seizoen te verlengen. ''Ik denk niet dat er een club een recordbedrag voor hem gaat betalen. Dat heeft met de contractduur, maar ook met de positie op het veld te maken.'' Bischop gaat ervanuit dat Kökcü bij Feyenoord blijft. ''Op de persconferentie zei Slot dat Wieffer de concurrentiestrijd met Kökcü aan moet gaan. Ik heb het idee dat Feyenoord hem nog een forse opwaardering wil gaan geven.''

Lees meer over
Luis Sinisterra Orkun Kökcü Marcos Senesi
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties