MATCHDAY! Feyenoord ontvangt FC Drita in De Kuip

MATCHDAY! Feyenoord ontvangt FC Drita in De Kuip

Het is weer matchday! Feyenoord moet het teleurstellende gelijkspel van vorige week tegen FC Drita (0-0) om zien te buigen naar een overwinning. Mocht Feyenoord vanavond de Kosovaren verslaan, dan wacht het Zwitserse FC Luzern van oud-Feyenoorder Jordy Wehrmann in de derde voorronde. Mocht Feyenoord ook dat tweeluik winnen, dan zijn de play-offs de laatste horde voor plaatsing voor de groepsfase van de Conference League. De wedstrijd begint vanavond om 20:00 en is te volgen via ESPN en via het liveblog op FR12.nl.

De heenwedstrijd kende een tegenvallend resultaat. Feyenoord had veelal de bal, maar kon nauwelijks kansen creëren. Naoufal Bannis en vooral Guus Til waren dichtbij treffers, maar beide spelers wisten het net niet te vinden. Francesco Antonucci raakte in de absolute slotfase nog de paal. Arne Slot was na afloop dan ook niet tevreden.

''We hebben negentig minuten lang de bal gehad en daarmee hebben we amper kansen weten te creëren'', zei Slot vorige week in gesprek met ESPN. ''Dat is ook niet zo heel ingewikkeld te verklaren omdat we gewoon heel weinig spelers hebben die in een kleine ruimte veel creativiteit hebben, die een man kunnen uitspelen en een snelle combinatie kunnen opzetten.''

Het moet vanavond dus beter. De trainer voorspelde vorige week ook al dat wanneer FC Drita zich vanavond wederom gaat ingraven, het nog een lastige klus gaat worden. Slot blikte op de persconferentie van gisteren ook al vooruit op het duel. ''We zullen veel beter moeten spelen dan dat we daar gedaan hebben. Dat zal niet ingewikkeld zijn, om aan de bal beter te zijn. Ook al kregen we vier goede kansen, dat is niet voldoende. Dat is duidelijk. De bal zal sneller rond moeten gaan en van kant naar kant wisselen. De samenwerking aan de rechterkant zal ook veel beter moeten dan vorige week, om onze spitsen en nummer tien vaker in stelling te brengen.”

Vooral de rechterkant liep inderdaad stroef in Kosovo. Pedersen en Linssen konden elkaar nauwelijks vinden. De meeste aanvallen kwamen dan ook vanaf links, met Malacia en Sinisterra. Vanavond zit Jahanbakhsh echter bij de selectie, die wellicht al in de basis kan starten. ''Daar is nog geen knoop over doorgehakt'', zei Slot gisteren. ''Hij heeft de training van dinsdag in ieder geval afgemaakt. Bryan Linssen deed dat niet. Na de training van woensdag zullen we zien hoe we ervoor staan. De verwachting is nu dat zij beiden kunnen beginnen, dus dan is het aan mij om de knoop door te hakken. Ik heb wel wat in mijn hoofd, maar we zullen moeten kijken wat fysiek gezien mogelijk is.''

Vermoedelijke opstelling Feyenoord:
Bijlow; Pedersen, Fer, Senesi, Malacia; Til, Toornstra, Kökcü; Jahanbakhsh, Linssen, Sinisterra

Lees meer over
Feyenoord Conference League 2021/2022 MATCHDAY!
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties